Senarist-yazar Ahmet Turgut öğrencilerle buluştu

Senarist-yazar Ahmet Turgut öğrencilerle buluştu
Turgut, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında, liselerde düzenlenen etkinlikte öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı

KONYA (AA) - Senarist-yazar Ahmet Turgut, "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında, ilçedeki liselerde düzenlenen etkinlikte öğrencilere kitap okumanın önemini anlattı.

Turgut, Akşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile Seyyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi, Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi, Akşehir Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle buluştu.

Öğrencilere mutlaka kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Turgut, Kur'an-ı Kerim’de bile ilk emrin oku olduğunu anımsattı.

Mürekkebin aktığı bir ülkede kanın akmayacağını belirten Turgut, "Eskiden beri, kitabı ve okumayı kötü bir şeymiş gibi göstermeye çalışanlar oldu. Ülkemizde; 'okumak cehaleti alır ama eşeklik baki kalır, okuya okuya kafayı yedi' gibi okumanın sanki kötü bir şey gibi gösterildiği birçok deyim ve atasözü var. Bu nedenle insanlarımız maalesef okuma konusunda yetersiz kalıyor” dedi.

Konuşmasında kitaplarını nasıl yazdığına ilişkin bilgi veren Turgut, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Turgut, etkinliğin sonunda kitaplarını imzaladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.