Senegal'de anayasa değişikliği referandumu

Senegal'de anayasa değişikliği referandumu
Yerel basına göre referanduma katılım düşük oldu

DAKAR (AA) - Batı Afrika ülkesi Senegal'de halk anayasa değişikliği için sandık başına gitti.

Yerel basına göre, oy verme işleminin yerel saatle 18.00'da sona erdiği referanduma katılım düşük oldu. Genel olarak huzur içinde geçen oylamada güvenliğin sağlanabilmesi amacıyla 3 bin polis görev yaptı.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesini destekleyen Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, referandumla ilgili çok yanlış bilgilendirmeler yapıldığını ancak Senegal halkının doğruyu-yanlışı ayırt edebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Referandum paketinde, "Devlet başkanının görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesi ve arka arkaya en fazla iki dönem görev yapabilmesi, Yerel Yönetimler Yüksek Konseyinin kurulması, Anayasa Mahkemesinin üye sayısını 5'ten 7'ye çıkarılması, vatandaşlara doğal kaynaklara ulaşma hakkı verilmesi, muhalefete statü verilmesi" gibi maddeler yer alıyor. Oylamanın sonucunun salı günü açıklanması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.