Senegal'de anayasa değişikliği referandumu

Senegal'de anayasa değişikliği referandumu
Senegal İçişleri Bakanı Diallo:- "Senegal halkı oy kullanmaya giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Bu da Senegal'in Afrika'daki demokratik ülkelerden biri olduğunu gösteriyor"

DAKAR (AA) - Senegal İçişleri Bakanı Abdoulaye Daouda Diallo, geçen pazar günü düzenlenen anayasa değişikliği referandumunun demokrasiye iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Diallo, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, referandumun genel anlamda iyi geçtiğini belirtti. Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan yüzde 62,9 "evet" oyu çıktığını kaydeden Diallo, oylamada emeği geçen güvenlik güçlerine ve seçim kurulu çalışanlarına teşekkür etti.

Resmi sonuçların, Anayasa Mahkemesinin onayından sonra açıklanacağını ifade eden İçişleri Bakanı, "Senegal halkı oy kullanmaya giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Bu da Senegal'in Afrika'daki demokratik ülkelerden biri olduğunu gösteriyor." dedi.

Senegal'de geçen pazar günü halk oyuna sunulan anayasa paketinde, "Devlet başkanının görev süresinin 7 yıldan 5 yıla indirilmesi ve arka arkaya en fazla iki dönem görev yapabilmesi, Yerel Yönetimler Yüksek Konseyinin kurulması, Anayasa Mahkemesinin üye sayısının 5'ten 7'ye çıkarılması, vatandaşlara doğal kaynaklara ulaşma hakkı tanınması ve muhalefete statü verilmesi" gibi maddeler yer alıyor.

Kayıtlı yaklaşık 5,5 milyon seçmenin bulunduğu ülkede referanduma katılım yüzde 40'ta kalmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.