Senegal'de Silahlı Saldırıda 2 Asker Öldü

Senegal'de Silahlı Saldırıda 2 Asker Öldü
DAKAR (AA) - Senegal'in güneyindeki Sedhiou bölgesinde, ayrılıkçı bir grup ile askerler arasında çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.Yerel...

DAKAR (AA) - Senegal'in güneyindeki Sedhiou bölgesinde, ayrılıkçı bir grup ile askerler arasında çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yerel basındaki haberlere göre Sedhiou bölgesindeki Djibanar köyünde, 1982'den beri bağımsızlık isteyen Kazamans Demokratik Güçler Hareketi'ne (MFDC) bağlı silahlı kişiler ile Senegal Ordusu Halkla İlişkiler Birimi'ne (DIRPA) bağlı 6. Piyade Taburu arasında çatışma çıktı.

Çatışmalarda iki asker yaşamını yitirdi, 4 asker de yaralandı.

Ülkenin güneydeki Ziguinchor (Kazamans) bölgesinde, ocak ayında yaşanan bir olayda, MFDC'ye bağlı silahlı kişiler, ormana ağaç kesmeye giden kişilere saldırmış, saldırıda 13 kişi yaşamını yitirmiş, 9 kişi ağır yaralanmıştı.

Kazamans bölgesinde 1982’den bu yana ordu ile MFDC arasındaki çatışmalarda, 2014 yılına kadar 5 bin kişi yaşamını yitirdi, on binlerce kişi de başta Gambiya ve Gine Bissau olmak üzere çevre ülkelere sığındı.

Ülkenin en verimli toprakları, elverişli iklim ve coğrafi koşullarına sahip olan bölgedeki tarım arazilerinin yüzde 80'i, çatışma sürecinde döşenen mayınlardan dolayı kullanılmaz halde bulunuyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.