Senegal'de "Uluslararası Geleceğin Einstein'ı Forumu"

Senegal'de "Uluslararası Geleceğin Einstein'ı Forumu"
Senegal Devlet Başkanı Sall:- "Gençler, gereken eğitimi alırlarsa Afrika için olağanüstü bir potansiyel haline gelirler. Aksi halde Afrika için bir bomba kadar tehlikeli olabilirler"

DAKAR (AA) - Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, "Gençler, gereken eğitimi alırlarsa Afrika için olağanüstü bir potansiyel haline gelirler. Aksi halde Afrika için bir bomba kadar tehlikeli olabilirler" dedi.

Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen "Uluslararası Geleceğin Einstein'ı Forumu"nun Diamniadio Uluslararası Konferans Merkezi'ndeki açılışını Sall ve Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame yaptı.

Burada konuşan Sall, "Gençler, gereken eğitimi alırlarsa Afrika için olağanüstü bir potansiyel haline gelirler. Aksi halde Afrika için bir bomba kadar tehlikeli olabilirler. Onları öğrenmeye, üretmeye, inovasyona teşvik edersek geleceğin Einstein'ı Afrikalı bir kadın ya da erkek olabilir" ifadelerini kullandı.

Forumun organizatörlerinden Afrika Enstitüsü Matematik Bilimleri Müdürü Thierry Zomahoun da Afrika'nın ilk üniversitelerinden birinin Senegal'de bulunduğunu, Senegalli yetkililerin desteklerinden dolayı da söz konusu forumun ilk kez Dakar'da yapıldığını belirtti.

Zomahoun, üç gün boyunca 80 ülkeden katılımcıyı ağırlayacak forumun, kadınların bilim dünyasına katkılarına dikkat çekilmesi için özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlatıldığını belirtti.

Forumda 15 genç bilim insanının çalışmaları hakkında sunumlar yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.