Serbest bırakılan Endonezyalı gemiciler

Serbest bırakılan Endonezyalı gemiciler
Endonezya Devlet Başkanı Widodo: - "Bölgede korsanlık eylemlerinin artması ciddiye alınacak bir mesele. Bölge sularında güvenliği sağlamak için Filipinler ve Malezya ile ortak çalışacağız"

CAKARTA (AA) - Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, 10 Endonezyalı gemicinin serbest bırakılmasının ardından bölgede deniz güvenliğinin önemine dikkati çekti.

Antaranews'in haberine göre, Widodo, Ebu Seyyaf örgütünün kaçırdığı 10 Endonezyalı gemiciyi serbest bırakması üzerine, "Bölgede korsanlık eylemlerinin artması ciddiye alınacak bir mesele. Bölge sularında güvenliği sağlamak için Filipinler ve Malezya ile ortak çalışacağız." açıklamasını yaptı.

Denizlerde güvenlik meselesini ele almak için Filipinli ve Malezyalı askeri yetkilileri Endonezya'ya davet edeceğini söyleyen Widodo, toplantının gelecek hafta düzenlenebileceğini kaydetti.

Widodo, Endonezyalı rehinelerin serbest bırakılması için çaba gösteren Filipinli yetkililere de teşekkür ederek, Ebu Seyyaf örgütünün hala rehin tuttuğu 4 Endonezyalı gemicinin kurtarılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Doğu Kalimantan'daki Banjarmasin şehrinden Filipinler'e kömür taşıyan gemide çalışan 10 Endonezyalı, 25 Mart'ta Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırılmıştı. Gemicilerin çalıştığı şirket, örgütün talep ettiği 1 milyon dolarlık fidyeyi ödemeyi kabul etmiş ancak Endonezya Devlet Başkanı Widodo fidye ödenmesine karşı çıkmıştı. Filipinler ordusunun rehineleri kurtarmak için düzenlediği operasyonlarda 18 asker ile 5 Ebu Seyyaf militanı ölmüştü.

Ebu Seyyaf, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada doları fidye istemiş, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Rehinelerden John Ridsdel, 26 Nisan'da öldürülmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, rehine olaylarıyla biliniyor.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.