Serbest bırakılan Endonezyalı gemiciler

Serbest bırakılan Endonezyalı gemiciler
Ebu Seyyaf'ın serbest bıraktığı 4 Endonezyalı gemici ülkelerine döndü

CAKARTA (AA) - Filipinler'de El Kaide bağlantılı terör örgütü Ebu Seyyaf tarafından geçen ay kaçırılan ve iki gün önce serbest bırakılan 4 Endonezyalı gemici başkent Cakarta'ya ulaştı.

Başkent Cakarta'daki Halim Havalimanı'na gelen gemicileri, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi karşıladı.

Yetkililer, serbest bırakılan gemicilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra memleketlerine gönderileceğini açıkladı.

Ebu Seyyaf, mart ayında 14 Endonezyalı gemiciyi kaçırmış, bunlardan 10'u geçen hafta serbest bırakılarak ülkelerine dönmüştü.

​Geçen hafta Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Malezyalı ve Filipinli yetkilileriyle bir araya gelmiş, deniz sınırlarında güvenliğin artırılması ve korsanlık mücadelesinde işbirliği yapmak için anlaşmaya varmıştı.

Endonezya Devlet Başkanı Yardımcısı Yusuf Kalla da denizcilerin serbest bırakılması için 1 milyon dolar fidye ödendiği iddialarını reddetmişti.

Filipinler ordusu, rehineleri kurtarmak için operasyon düzenlemiş, 18 Filipinli askerle 5 Ebu Seyyaf militanının öldüğü operasyon başarısız olmuştu.

Ebu Seyyaf, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada Doları fidye istemiş, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Rehinelerden John Ridsdel 26 Nisan'da öldürülmüştü.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, rehine alma eylemleriyle biliniyor.​

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.