Serie A’da lider Juventus, derbide farklı galip

Serie A’da lider Juventus, derbide farklı galip
Siyah-beyazlılar, derbide Torino'yu 4-1 yendi - Buffon, gol yememe rekorunu kırdı

ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 30. haftasında lider Juventus, derbi maçta Torino’yu deplasmanda 4-1 yenerek, liderliğini sürdürdü.

Torino Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve hakem Nicola Rizzoli’nin yönettiği maçta konuk Juventus, 33. dakikada Fransız oyuncusu Paul Pogba'nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının son anlarına girilirken konuk ekip, Sami Khedira ile farkı 2’ye çıkarttı ve ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Maçın ikinci yarısının 47. dakikasında Torino penaltı kazanırken, topun başına geçen Andrea Belotti, 48. dakikada meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 2-1’e getirdi. Bu gol, aynı zamanda 10 maçtır gol yemeyen Juventus ve kalecisi Buffon’un serisini de sona erdirdi.

Juventus, maçın kalan dakikalarında etkisini sürdürürken, 63 ve 77. dakikalarda İspanyol forveti Alvaro Morato’nun attığı gollerle skoru 4-1 yaptı ve derbi müsabakasından farklı galip ayrıldı.

Bu arada, karşılaşmanın 87.dakikasında Juventuslu Sami Khedira kırmızı kart gördü.

Juventus, bu derbi galibiyetiyle ligde puanını 70’e yükseltirken, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Napoli ile arasındaki puan farkını da 6’ya çıkardı. Napoli, bu akşam evinde Genoa’yı konuk edecek.

Derbiden farklı şekilde mağlup ayrılan Torino ise 33 puanla 13. sırada kaldı.


- Rekoru kırdı ardından golü yedi


Bu maçla İtalya’da kalesini en uzun süre gole kapatan kaleci unvanı, Juventus’un emektar file bekçisi Gianluigi Buffon’un oldu.

Ligde son 10 maçtır gol yemeyen 38 yaşındaki kaleci, bu müsabaka öncesi gol yemediği dakikaların toplamı 927 yapmış ve 1993-1994 sezonunda Milan kalesini 929 dakika gole kapayan Sebastiano Rossi’nin rekorunu kırmasına 3 dakika kalmıştı.

Takımı Juventus’un, Torino ile yaptığı mücadelesinin ilk 3 dakikasında da gol yemeyen Buffon, Rossi’nin rekorunu kırarak, İtalya’da en uzun süre kalesini gole kapatan kaleci unvanını da ele geçirmiş oldu.

Buffon’un gol yememe serisi, maçın 48. dakikasında yediği penaltı golüyle son bulurken, gol yemediği dakikaların toplamı da 974 dakikaya ulaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.