5 Haziran Dünya Çevre Günü

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

Başkan Tozoğlu, "Gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir ülke ve çevre bırakılması ortak hedefiyle hareket edilmesi gerek” dedi.

Tozoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, ülkede su kaynakları, topraklar ve hava gibi çevresel konularda olumsuz bir tablonun olduğunun bir gerçek olduğunu ifade etti. Ülkenin sahip olduğu avantajları kullanmak yerine, çevresel konularda yaşanan sıkıntıların özellikle çevreyle sıkı bir ilişkisi bulunan turizm alanında da dezavantajlara neden olduğuna dikkat çeken Başkan Tozoğlu, çevresel konuların ülkeye avantaj sağlaması gerekirken, durumun bu açıdan olumsuz olduğunun görüldüğünü kaydetti.   Kültürel ve tarihi değerlerle birlikte, doğal çevrenin de turizm için önemli olduğuna dikkat çeken Tozoğlu, “En kıymetlimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en büyük miras; temiz bir çevre, bencilliklerimize, hırslarımıza kurban edilmemiş bir doğa, yeşil bir ağaç, mavi bir göl, kırmızı bir elma aslında. Bunu ancak el ele verince başarabileceğimizi unutmamalı, hem kurumlar hem de bireyler olarak bu sorumluluğu omuzlamalı ve aslında kendi hayatımızı kendi ellerimizle tehlikeye atmamak adına çevremizi korumalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başta kentimiz olmak üzere her türlü kötü niyetli girişime karşılık çevre mücadelesine herkesin destek vermesini diliyor, oksijeni, mavisi, yeşili bol günler diliyorum.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri