Ahmet Hakan'dan zehir zemberek yazı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında, Türkiye'nin öngördüğü en büyük sekiz sorununu sıraladı.

Ahmet Hakan, "Gezi ve 17 Aralık darbegirişimi miydi?" yazısında, Türkiye'nin 8 sorununu sıraladı. 8 maddeden en dikkat çekenlerden biri ise "Şahsiyetsizlik" diye adlettiği madde oldu.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

1. GÜCE TAPINMA: Karşımızdaki güçsüzken hiç bakmayız gözünün yaşına: Ezer geçeriz. Karşımızdaki güçlüyse hiç bakmayız haklı ya da haksız olduğuna: 

 2. ŞAHSİYETSİZLİK: Şahsiyetimizi tek bir şahsın şahsiyetine anında teslim edebiliriz. O tek şahıs bazen "uzun adam" olur, bazen "kısa adam". Önceki gün falanca olur, yann filanca olur. 

3. EYYAMCILIK: Durumu idare etme hususunda üstümüze yoktur. Günü kurtarma konusunda kimse bizimle boy ölçüşemez. Geçiştirmede dünya şampiyonuyuzdur. 

4. UNUTKANLIK: Afyon mühimmat patlaması: İki gün... Reyhanlı: Üç gün... Soma: Beş gün... 10 işçinin ölümü: Dört gün... Sonra? Sonra atanz hepsini birer birer unutma bahçesine. 

5. KUTUPLAŞMA: Hepimizin bir aşireti vardır. Hepimizin bir gettosu vardır. Hepimizin bir mahallesi... îşler birazcık kızıştığında... En zenginimizden en yoksulumuza, en okumuşumuzdan en eğitimsizimize... Hepimiz hemen kapanırız gettomuza, aşiretimize, mahallemize. 

6. AHLAK: Gazetenin birinde azıcık dekolteli fotoğraftan "ahlak" adına feci rahatsızlık duyarız ama güpegündüz üç karısını öldüren adam televizyon ekranında pişkince sırıtırken "ahlak" kelimesi aklımıza bile gelmez. 

7. CEHALET: Yok, hayır! Sadece bir kesimimizin özelliği değildir cehalet... Karşılarındakini "cahil olmak" ile suçlayanlarımız da cahildir.

8. GALEYAN: "Haydi" dendiğinde aniden kabarırız. "Vurun" dendiğinde linçe başlarız. "Kalkın" dendiğinde galeyana geliriz. Anında gaza geliriz. Hemen coşarız. Derhal kaynarız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

TÜRKİYE Haberleri