Altınekin'de Hançerli güven tazeledi

AK PARTİ Konya Teşkilatları’nda İlçe Kongreleri başladı. 6. Olağan Altınekin İlçe Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Mustafa Hançerli yeniden başkanlığa seçildi.

AK PARTİ Konya Teşkilatları’nda İlçe Kongreleri başladı. 6. Olağan Altınekin İlçe Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Mustafa Hançerli yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede konuşan AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun; “Suriye’yi, Irak’ı Libya’yı tarumar ettiler. Ülkemizin de aynı kaderi paylaşması için çabalıyorlar. Uyanık olalım. Onlara fırsat vermeyelim” dedi. AK PARTİ Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan da çeşitli algı operasyonları ile ülkenin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarının zedelenmek istendiğine vurgu yaptı.

6. Olağan Altınekin İlçe Kongresi, AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK PARTİ Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK PARTİ Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Akköylü ve Ahmet Pırıltı, AK PARTİ Altınekin İlçe ve mahalle yönetimleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ile yönetimlerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Sorgun; “Partimiz kendisi ile yarışıyor”

Kongreye katılan AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, konuşmasının başında dün Seydişehir’e temayüle giderken meydana gelen trafik kazasında yaralanan İl Teşkilatı mensuplarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ahmet Sorgun; “Tabii Akşehirli bir şehidimiz var. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Biz, 15 yıldır hep kendimizle yarışıyoruz. Onun için çıtayı her zamankinden daha yükseğe çekerek daha büyük başarılara imza atıyoruz. Artık başarı çıtamız yüzde 50 artı 1’dir. Bunu en kolay aşabilecek ilçemiz Altınekin’dir. Altınekin, bugüne kadarki seçimlerde ya birinci ya ikinci ya da en fazla üçüncü olur. Altınekin, Güneysınır ve Karatay bu başarı çıtasını hep yüksekte tutan ilçelerimiz” dedi.

Sorgun; “Ülkemizi tarumar etmek istiyorlar”

Zor ve pahalı bir coğrafyada zor dönemler yaşadıklarını söyleyen AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Suriye’ye, Irak’a veya Libya’ya yapılmak istenenin aynısının Türkiye’ye de yapılmak istendiğinin altını çizerek herkesin uyanık olması gerektiğine vurgu yaptı. Ahmet Sorgun, konuşmasını şöyle tamamladı; “Cumhurbaşkanımız ülkemiz için davamız için gece gündüz koşturuyor gayret ediyor. Onun çalışmasının yanında bizim çalışmamızı kıyaslayamayız. Biz ne Cumhurbaşkanları gördük, 7 sene hiçbir icraatını katkısını sayamayız. Bir tek Anayasa kitapçığını fırlatması aklımızda. Ama Recep Tayyip Erdoğan deyince aklımıza ne geliyor? Hizmet, dik duruş aklımıza geliyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Dün MKYK bitti hemen ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Önceki gün Soçi’de Rusya ile görüştü. Ama birileri hala ‘Türkiye yalnızlaştırılıyor’ diyor. Bunlar boş laf. Bu coğrafya pahalı bir coğrafya. Şu anda Irak’ta, Suriye’de, Yemen’de veya Libya’da kimin belediye başkanı, kimin il başkanı, kimin ilçe başkanı olduğunun önemi var mı? Memleketleri tarumar oldu. Amaç aynı akıbeti bizim de başımıza getirmek. Onun için bu davanın neresinde olduğumuz önemli değil, önemli olan olduğunuz yerin hakkını vermek ve bu anlayışla aynı görüş birliği ile hareket etmek, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları birlikte bertaraf edebilmektir.”

Erdoğan; “Cumhurbaşkanımızın ve ülkemizin itibarını zedelemek istiyorlar”

Çeşitli algı operasyonlarıyla ülkemizin yönünün belirlenmeye çalışıldığını söyleyen AK PARTİ Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise, Sayın Cumhurbaşkanımızın halkın gözündeki imajını yıkmaya, itibarını zedelemeye yönelik yürütülen Zarrab Davası için; “Bu, apaçık ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü hedef almaktır” dedi. Hüsnüye Erdoğan, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “İtirafçılık kisvesiyle iftiracılığın belgelendirilmeye ve bu belgelerin sözde yargıya intikaline çanak tutanlar daha önce İran’a ve Rusya’ya uyguladıkları gibi Türkiye’ye de yaptırım uygulamanın peşinde. Muhalefet saflarının bunun milli bir dava değil de hırsızlık davası olarak nitelendirmesi peşinen yazılmış bu senaryodan nemalanmak istemelerinden başka bir şey değildir. Böyle bir söylemden imtina etmeyenlerin kimlerle saf tuttuğu ortadadır; daha önce Gezi Olayları’nda, Mit TIR’ları davasında hangi değirmene su taşıdıkları malumunuzdur. Hamas’ı bahane ederek Filistin’i katlettiren, El Kaide’yi bahane ederek Afganistan’a giren, Kaddafi diyerek Libya’yı darmadağın eden, Saddam diyerek Irak’ı işgal eden, Esad diyerek Suriye’yi vuranlarla aynı safta olmanın adı muhalefet midir sorarım size?  Mısır, Pakistan gibi ülkelere darbe ihraç edenlerle aynı yolu tutmak, Zarrab Dosyası gibi kirli propaganda aletlerini siyasi araç olarak kullanmak Türkiye’ye karşı oluşturulan cepheye hizmet değil midir sorarım size? Muhalefet iktidarı kötülemek adına bu vatanın varlığına, bütünlüğüne karşı durmaktadır, farkında değil midir? Şimdi birlik zamanıyken, sınırlarımıza DAEŞ bahane edilerek kilometrelerce askeri yığınak yapılmışken bu basiretsizlik niye?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan; “Hedef ekonomimiz…”

Askeri darbelerden teröre, ekonomik darbelerden algı operasyonlarına kadar tüm oyunların sahnelenmekte olduğuna vurgu yapan Hüsnüye Erdoğan, şunları kaydetti; “Hedef ülkemiz, hedef Sayın Cumhurbaşkanımız, hedef ekonomimiz. Bizlere düşen hedef tahtasına konulan ülkemiz için, vatanımız, milletimiz için bir olup bu oyunları boşa çıkarmamız, 15 Temmuz’dan nasıl güçlenerek çıktıysak önümüzdeki kumpaslardan da aynı şekilde hatta daha da güçlenerek çıkmamız ve bu ülkeyi tüm engellere rağmen gerekirse gece gündüz demeden çalışarak 2019 seçimlerine taşımaktır.”

Hançerli; “İlçelerimiz hizmette birbirleriyle yarışıyor”

Kongreye katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise kongre sürecinin partimize, ilçe ve şehrimize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Hançerli, konuşmasında şunları söyledi; “Konya’da borcu olmayan iki belediyemiz var; Karatay ve Altınekin... İlçe sınırlarının en ücra köşesine kadar yatırım götüren ve tüm altyapısını tamamlamış iki ilçemiz var; Karatay ve Altınekin… Altınekin Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Dere çok başarılı. Herkes de nasıl hizmetlerde bulunduğunu biliyor. Bugün Altınekin’in bütün mahallelerinde düğün salonu var. Bizler de Karatay Belediyesi olarak 29 belde ve köyün tamamına tabiri caizse kapılarının eşiğine kadar asfaltımızı döktük. Tabii ki çalışmadan koşmadan yorulmadan olmuyor bu işler. Altınekinimiz, Karatay ve Güneysınırımız her seçimde başarılı her zaman ilk üçte. Ben geçtiğimiz seçimlerde de söyledim, Karatay bu üç ilçe arasında 3. Olsun ama destek anlamında yüzde doksanda olsun. Biz kendi aramızda böyle tatlı rekabette kalalım. Öyle bir liderimiz var ki o lidere layık olmak için ne gerekiyorsa yapalım. Görevler değişebilir, bugün varsınız yarın yoksunuz. Dün teşkilat mensuplarımız kaza yaptı. Önceki dönem Kocaeli milletvekilimiz Mehmet Ali Okur’a ve diğer yaralı teşkilat mensuplarımıza geçmiş olsun diliyorum. Mehmet Ali Okur Bey şu anda milletvekili mi? Değil… Burada ne işi var? Derdi var. Memleket derdi var. Onun için partimiz hangi görevi verirse onu en iyi şekilde yapmanın derdinde olmalıyız. Geçmişte bizi DAEŞ’e destek vermekle suçladılar. Şimdi ne oldu? Bizi suçlayanlar o suçu işliyor. DAEŞ’lileri PKK’lılara kaçırttırıyorlar. Şimdi sormak lazım, kim kimin yanındaymış?”

 Protokol konuşmalarının ardından kongrede ilçe başkanlığı seçimi için oy verme işlemine geçildi. Tüm delegenin oyunu alan mevcut AK PARTİ Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Hançerli, güven tazeledi ve yeniden ilçe başkanı seçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri