ATANIN DA TUTANIN DA İYİ OLACAK

İbrahim Yapıcı

Geçen hafta kendi evinde hiç de beklenmedik net bir skorla yenilen bir Konyaspor ve yine deplasman da Denizlispor’u yenen bir Kayseri vardı. Maç başlamadan önce beraberliğin her iki takımada yaramayacağı ama bizden çok Kayserinin yenmesi gereken bir maçtı. Bu şekilden dolayı da ilk dakikalar Kayserinin ataklarıyla başladı oyun. Başladı lakin Ömer Ali’yi serbest oynatan Bülent hoca bunun semeresini de dakikalar sekizi gösterdiğinde almış oldu. Golden sonra Kayseri ataklarını daha da arttırmış oldu. Fakat istatistiklere bakacak olursak Kayseri daha çok topla oynamış gözükse de istatistiğin pek de önemi olmadığını bu maçta da görmüş olduk. Oynayan Kayseri ve yine ikinci golü bulan bir Konyaspor vardı sahada. Taraftarın bir türlü benimseyemediği Amir geldi ikinci golü atmış oldu. Tam ilk yarı bu şekilde bitecek derken Serkan yine ortaya çıktı ve kendisinden hiç beklenilmeyen bir hata ile devreye iki bir olarak girmiş olduk. Serkan iyi bir kaleci olabilir fakat bu şekilde takımı bir çok kez oyundan düşürmüştü. Bunun en yakın örneğini Malatya maçında yaşamıştık. 
***
İkinci yarıya başlar başlamaz rakip atak üstüne atak gerçekleştiriyor Konya savunması ise topları uzaklaştırıyordu. Şu bir gerçek ki Konyaspor Kayseri ‘den çok daha iyi bir top oynamadı. Fakat ligin sonu yaklaştıkça her kez için iyi oynamaktan ziyade artık her kez skor odaklı oldu ve maçı ne şekilde kazanırsak kazanalım iyide oynasak kötüde oynasak diyoruz.
***
Maç izlerken herkesin benim gibi hop oturup hop kalktığını tahmin ediyorum. Kayseri ataklarını arttıracak Konyaspor‘da kontra ataklarla bir gol bulur düşüncesindeyken son dakika Thuram‘ın net golü kaçırıp ve o dönen top tekrar bizim kaleye gelip gol olmasıyla bu maçı da beraberlikle bitirmiş olduk.
***
Şu bir gerçek ki Konyaspor forvet oyuncularından bu sezon hiç gülmedi. Nerden bulup geliyorlar böyle forvet oyuncularını anlamak da mümkün değil. Nerdeyse bu sezon atılan gollerin tamamını başka mevkilerdeki oyuncular attı. Yazımın başında da belirttiğim gibi atanında tutanında iyi olacak. İyi olmazsa böyle ligin dibinde sallanır dururuz.
Artık önümüzde her bir maçın final niteliğinde olan maçlar var. Bunlardan bir tanesi de Kasımpaşa maçı. Bu maçta taraftar olarak şehir olarak kenetlenip maç bitimine kadar takımımıza destek olmalıyız. Çünkü Kasımpaşa maçından sonra artık bizleri zorlu bir fikstür beklemekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.