Bir İçim Sa'hleb'

Emre Tanrıver

Geçtiğimiz haftaki Elazığspor karşılaşmasının aksine maça iyi başladı Konyaspor. Gerçi Gençlerbirliği de ilk yarıda pek zorlayamadı Konyaspor'u. Hleb'in önderliğinde olgun ataklar geliştiren Konyaspor yine Hleb'in önderliğinde skoru bir anda 2 - 0'a getirdi. Özellikle 2. golde Gençlerbirliği savunmasını ipe dizip yaptığı asist sezonun şimdiye kadarki en güzel asistlerinden biriydi. Hleb'in haftalar geçtikçe daha da iyiye gittiği bir gerçek. Hem oynuyor hem oynatıyor. Eminim daha da iyi olacaktır. "Bir içim su" derler ya hani, yanlış. "Bir içim sa'hleb' olacak o!

Konyaspor ilk yarı ne kadar iyiyse ikinci yarı da bir o kadar kötüydü. Hatta kötü demek az kalır, berbattı.  Özellikle 46. dakikada duran toptan yenilen gol akıllara zarar bir gol. 3 kişi bomboş kalıyor. Biri dokunmasa diğeri, diğeri dokunmasa öteki dokunur yine gol olur o pozisyon. Eskişehirspor ve Sivasspor maçlarındaki iyi savunmayı bir türlü sürekli hale getiremiyor Konyaspor. Mesut Hoca bizlere iyi giden bir takımı sakatlık olmadığı takdirde bozmayacağını söylemişti. Peki, Konyaspor savunması ne kadar iyi de haftalardır bozulmuyor? Fenerbahçe ve Elazığspor maçlarında üçer, Gençlerbirliği maçında iki puan kaybedildi bu savunma yüzünden.  Savunma dörtlüsü birbiriyle çok uyumsuz. Yenilen saçma sapan gollerin başka bir açıklaması olamaz. Mesut Bakkal buna bir çare bulamazsa bu hataların ve dolayısıyla puan kayıplarının devamı gelir.

VE DEVREYE YİNE HAKEM GİRER...

Ligde son haftalarda hakem hataları o kadar çoğaldı ki artık maçlardan çok hakemleri konuşur olduk.  1 hafta arayla Fenerbahçe'nin önce aleyhine sonra lehine yapılan hatalar,  Beşiktaş-Bursapor maçında Ersan'a çıkan kırmızı kart, Karabükspor-Trabzonspor maçının son dakikasında Olcay'a verilmeyen penaltı, geçen hafta Kayserispor-Gençlerbirliği maçında Kayserispor'a verilen penaltı... Bunlar yalnızca aklıma gelenler. Bu maçta da Halis Özkahya'nın 65. dakikada Konyaspor aleyhine verdiği penaltı tam anlamıyla rezalet, ayıp! Pozisyona yalnızca 2 metre uzaklıkta ve tereddüt etmeden penaltı noktasını gösteriyor. Kokalovic ve Zec arasındaki mücadele çok basit bir ikili mücadele. Tamam Gençlerbirliği ikinci yarıda zaten daha iyi oynadı, biraz şansları olsaydı maçı kazanabilirlerdi belki ama bırakalım da öyle kazansınlar, bu şekilde uyduruk bir penaltı sayesinde 1 puan almasınlar.

"Artık maç skorlarını takımların oynadığı oyunlar değil, hakemlerin oynadığı oyunlar tayin ediyor."  Süper Lig'in süper hakemleri işte...

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.