Bu saçmalıkları bilerek mi yapıyorsunuz?

Muzaffer Kırmacı

Belediyecilik böyledir. Ne zaman “hizmette bir aksama olursa” tenkitler başlar. Yıllarca suyunuz hiç kesilmese, ama bir gün kesildiğinde güzel günler hemen unutulur. “Böyle hizmet mi olur” diyerek söyleniriz.

Elektrik, doğalgaz, ulaşım gibi hizmetlerde de vatandaş kesintisiz hizmet bekler. Çünkü bedelini ödediği için hizmette aksamaya tahammül göstermez. Hoş, bedelini ödemeyenler bile aksama olduğu zaman isyan bayrağını çekiyorlar.

Son yıllarda Konya’da bir şeyler değişmeye başladı sanki. Yapılan işi vatandaşın gözünün içine-içine sokmak için mi bu şekilde hareket edilmektedir, ben adını koyamadım. Yapılan işlerde vatandaş hiç düşünülmez oldu. Vatandaş çile çekecekmiş, kimin umurunda? Normal akışı engellemeden de bu işler yapılabilecekken sanki kasten, taammüden,  bilerek yapılmıyor. Acaba vatandaşa bir mesaj mı verilmek istenmektedir?

“Bakın biz burada sizlere hizmet üretiyoruz” demek mi istenmektedir.  Eğer öyleyse, vatandaş mağdur edilmeden de hizmet erbabının hakkını teslim eder inanın. Ben vatandaşa bu konuda kefilim.

Tramvay hatlarının tahkimi ve bakımı için seferlere 3 ay ara verilmiş.

Şüphesiz ulaşımda bir aksama olmayacaktır. Tedbirleri alınmıştır. Bunda bir şüphe yok. Ama yine de vatandaş “in-bin çilesi” çekmeyecek mi? Alışılmış sistemin dışına çıkmak vatandaşı yormayacak mı? Bu kadar sürede istenirse sistemin tamamı yeniden yapılır sanki. Bakım ve tahkim işlemleri acaba hizmet devam ederken de yapılamaz mı? Acaba vatandaşın sabrı mı sınanmaktadır?

Trafiğin en yoğun saatinde Koyuncu Üst Geçitte trafik tek yöne düşürülmüş, asfalt tamir ve bakımı yapılmaktadır. Bre mübarekler bunun adı nedir söyler misiniz? Yoğunluk bittiği zaman yapılsa, ya da gece vakti bu hizmet yerine getirilse dünya mı batar? Özellikle mi yoğun saat seçilmektedir yoksa?

“Dost acı söyler” diye algılayın ve öyle bakın meseleye. Yoksa maksadımız eksik bulmak değildir. Dünün belediyecisi, bugünün vatandaşı olarak belki de köprü olmak istemişizdir. Masanın o tarafından vatandaşın duygularını anlamak, masanın bu tarafından anlamak kadar kolay olmuyor çünkü.

Benden söylemesi…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.