Çağrı Soğutma'dan çalışanlarına destek

Konya’da sektörünün öncü firmalarından Çağrı Soğutma koronavirüsle mücadele kapsamında çalışanlarına destek veriyor

Konya’da sektörünün öncü firmalarından Çağrı Soğutma koronavirüsle mücadele kapsamında çalışanlarına destek veriyor. “Home Office” düzenine geçen şirket çalışanlarının maaşlarını düzenli şekilde öderken 1 aylık ev kiralarını da ödeme kararı aldı.  “20 Mart 2020 tarihi itibari ile arkadaşlarımızı Home Office çalışma düzeni ile hizmet vermek üzere evlerine göndermiş bulunuyoruz” diyen Çağrı Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Emre Güneysu,  “Tüm çalışma arkadaşlarımıza zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları ve gerekli tüm tedbirleri almaları konusunda sözlü olarak uyarılarımızı gerçekleştirdik. İnşallah bu zorlu süreci birbirimize destek ve tedbirlerimizi alarak atlatacağız” dedi. İlk etapta 30 Mart 2020 tarihine kadar planladıkları yeni çalışma düzeninin süresini uzatarak 20 Nisan 2020 tarihine ötelediklerini belirten Güneysu “Böylelikle bir aylık bir süreci evlerimizden çalışarak geçireceğiz. Sürecin gidişatına göre süreyi daha da uzatabiliriz” dedi.

ÇALIŞANLARINA ÖRNEK OLUŞTURACAK DESTEK

Virüsün yayılması ile birlikte ekonomik açıdan da zor bi sürecin başladığını belirten Güneysu, süreci en iyi şekilde yönetebilmek adına önlemlerini aldıklarını belirtti. Halen 30 çalışanı ile hizmet veren Çağrı Soğutma da geçici çalışma düzeninde eleman çıkarma gibi bir durumun söz konusu olmadığına değinen Güneysu “Tüm çalışanlarımızın çalışmadıkları günler izinli sayılmıyor veya yıllık izinlerinden kullandırılmadan maaşları düzenli bir şekilde ödeniyor. Ayrıca çalışanlarımızın bir aylık ev kiraları firmamız tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.  Güneysu, ayrıca şirkete ait taşınmaz mülklerden de 2 ay süre ile kira almayacaklarını da belirtti.

HİÇBİR FON DESTEĞİNE BAŞVURMADIK

Bu süreci öz kaynakları ile yönetme gayretinde olduklarını belirten Güneysu, “Devletimizin uyguladığı banka ertelemesi, fon desteği vb. Hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymadan bu süreci atlatma gayretindeyiz. Bu doğrultuda hiçbir fon desteğine başvurmadık. Ayrıca, bu zorlu süreçte ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve döngü sağlamak adına piyasadaki cari açık borçlarımıza şimdiden 250.000 TL erken ödeme yaptık.” dedi. Son olarak, acil servis hizmetlerinin devam ettiğini belirten Güneysu “Bu dönemde gündemi oldukça meşgul eden fırsatçılık anlayışına karşılık, müşterilerimize oldukça uygun fiyatlar ile kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz. Acının dini dili ve ırkı olmaz anlayışı ile öncelikle ülkemizin ve tüm Dünya’nın bu zor günleri en kısa sürede atlatması dileği ile” ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri