'Coğrafi İşaret' tescilli "Konya Tandır Çorbası" tarifi

Konya Tandır Çorbası; Konya mutfak kültürünün Coğrafi İşaret Tescilli önemli yemeklerinden birisidir.

Konya Tandır Çorbası; nohut, mercimek, kuru fasulye, bulgur, su ve/veya et suyu, kuru soğan, tereyağı, tuz ve baharatlar ile hazırlanan Konya iline özgü bir çorbadır.

NASIL YAPILIR?

İşte Coğrafi İşaret Tescilli Konya Tandır Çorbası tarifi:

MALZEMELER

  • 200 g yeşil mercimek
  • 50 g nohut
  • 50 g kuru fasulye
  • 25 g tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 80 g bulgur
  • 7 g kimyon
  • 5 g karabiber
  • 10 g tuz
  • 1,5 litre su ve/veya et suyu

YAPILIŞI

Mercimek, fasulye ve nohut yıkanır ve bir gün kadar suda bekletilir. Tercihen güveç kabında tereyağı ve kuru soğan yeterince kavrulur. Üzerine yıkanmış ve süzülmüş bulgur ilave edilir ve karıştırılır. Bu karışıma mercimek, kuru fasulye, nohut ve su/et suyu, kimyon, karabiber ilave edilir. Bu karışım kaynamaya başlayınca pişirildiği kabın kapağı kapatılır.

Pişirme işlemi kısık ateşte yaklaşık bir saatte tamamlanır. Daha sonra tuz ilave edilerek 10 dakika kadar daha pişirilmesi sağlanır. Pişirme tamamlandıktan 15 dakika kadar dinlendirilir. Konya Tandır Çorbasının, sıcak olarak servis edilmesi ve tüketilmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ Haberleri