Daha önce duymuş muydunuz? Kardelen tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik tarifi

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tarif isteyenlere kaçınılmaz lezzet. İşte popüler olan Kardelen tatlısı tarifi:

Kardelen Tatlısı, özellikle Türk mutfağında popüler olan, nefis bir sütlü tatlıdır. İşte, kardelen tatlısı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3.5 su bardağı)
  • İç harcı için ceviz veya fındık içi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • Hamurun Yoğrulması:

    • Geniş bir kaba irmiği alın ve üzerine sütü ekleyip karıştırın.
    • Ardından yoğurdu, sıvı yağı ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.
    • Karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • İç Harcın Hazırlanması:

    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Ortasına bastırarak çukur oluşturun ve içerisine ceviz veya fındık içi koyun.
  • Fırın Hazırlığı:

    • Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Şerbetin Yapılması:

    • Fırın sıcaklığından çıkan tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökün.
    • Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
  • Sunum:

    • Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.
    • İsterseniz üzerine taze çekilmiş ceviz veya hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
  • Servis Önerisi:

    • Kardelen Tatlısı, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olacaktır. Bu nedenle, şerbeti çekmesinin ardından bir süre buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Püf Noktalar:

  • Hamurun kıvamını kontrol etmek için unu azar azar ekleyin.
  • İç harcı eklerken hamurun ortasına iyice bastırarak iç malzemenin tatlı içinde düzgün dağılmasını sağlayın.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuyan şerbeti dökmek, şerbetin daha iyi çekmesini sağlar.
  • Şerbetin lezzetini artırmak için limon suyu kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri