Elmalı kurabiye nasıl yapılır? İşte püf noktaları

Çayın yayına lezzetli atıştırmalık tam ölçülü Elmalı Kurabiye yakışır! İşte Elmalı Kurabiye tarifi ve tüm püf noktaları;

Elmalı kurabiye, lezzetli bir atıştırmalık olarak bilinir. İşte basit bir elmalı kurabiye tarifi:

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy elma (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı rendelenmiş ceviz içi veya fındık
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

Üzeri için:

  • Biraz tarçın
  • Biraz toz şeker

Yapılışı:

  1. Öncelikle rendelenmiş elmaların suyunu iyice süzün.

  2. Geniş bir kaba rendelenmiş elma, sıvı yağ, yoğurt, şeker, vanilin şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.

  3. Karışıma azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.

  5. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

  6. Üzerlerine tarçın ve toz şekeri karıştırarak serpin.

  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık 20-25 dakika olabilir, ancak her fırın farklı olduğu için ara ara kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.

  8. Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri