Elmalı kurabiye, lezzetli bir atıştırmalık olarak bilinir. İşte basit bir elmalı kurabiye tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet orta boy elma (rendelenmiş)
- 1 su bardağı rendelenmiş ceviz içi veya fındık
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilin şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
Üzeri için:
- Biraz tarçın
- Biraz toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle rendelenmiş elmaların suyunu iyice süzün.
Geniş bir kaba rendelenmiş elma, sıvı yağ, yoğurt, şeker, vanilin şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın.
Karışıma azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Üzerlerine tarçın ve toz şekeri karıştırarak serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişme süresi yaklaşık 20-25 dakika olabilir, ancak her fırın farklı olduğu için ara ara kontrol ederek pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.
Fırından çıkan kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıkınca servis yapabilirsiniz.