Emlak sektörünün Gözdesi Bosna Hersek

Öğrencilerin yerleşkesi haline gelen Bosna Hersek Mahallesi yatırımcısına para kazandırıyor. Konya özelinde en yüksek kira getirisi oranlamasında ilk sıralarda yer alan Bosna Hersek Mahallesi’nde sürekli yaşanan sirkülasyon bölgedeki kira getirilerini üst

Konya özelinde kira getirisi oranlamasında ilk sıralarda yer alan Bosna Hersek Mahallesi’nde ev kiralarının yüksek olması yeni yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bu nedenle özellikle Konya’da yatırım yapmak isteyen vatandaş Bosna Hersek Mahallesi’ndeki ev alım satımlarını hareketlendiriyor. Konu ile ilgili bilgi aldığımız Keykubat emlak sahibi Berrin Akbulut, burada sürekli bir sirkülasyonun olduğunda ve mahallede bulunan en eski evlerin bile yoğun talep alarak kiralandığına dikkat çekti.

TALEP ÇOK DAİRE YOK

Selçuk Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler başta olmak üzere birçok öğrencinin yerleşim için seçtiği Bosna Hersek Mahallesi’nde kiraların oldukça yüksek olduğunu belirten Akbulut, fiyatlardaki afaki rakamların talebin yoğun olmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Akbulut konu ile ilgili şöyle konuştu; “Özellikle Bosna Hersek Mahallesi’nde kira oranlarının yüksek olduğunu görüyoruz. Bunun aslında birçok nedeni var. Öncelikle mahalledeki imar yasağından bahsedecek olursak yeni bir yapılanmanın olmadığını gözlemliyoruz. Yeni yapılanmaların olmaması daire sayısının azalmasına ve talebin karşılanamamasına neden oluyor. Talep karşılanamadığı için de kira fiyatları yüksek.”

YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Başka şehirlerle endekslendiği zaman en yüksek kira getirisi olan iller arasından Konya ilk sıralarda yerini koruyor. Konya özelinde ise Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan konutların yatırımcılarına güzel paralar kazandırdığını belirten Akbulut, “Karatay ve diğer bölgelerdeki kira getirilerine baktığımız zaman buralarda buluna 3 artı 1 dairelerin fiyatları, Bosna Hersek Mahallesi’nde 1 artı 1 dairelerin fiyatları ile neredeyse aynı. Ayrıca bu bölgelerde evlerin kiralanması oldukça güç iken Bosna Hersek Mahallesi için bunu söyleyemeyiz. 30 yaşındaki bir binadaki daire bile kolaylıkla kiralanabiliyor” şeklinde konuştu. (Ayşegül Ertul)


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri