HAVZAN SOSYAL TESİSİ VE ÇOCUK SOKAĞI AÇILDI

Meram Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Havzan Sosyal Tesisi ve Konya’da bir ilk olan Çocuk Sokağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar halkımızın isteklerini yerine

Çocuk Sokağı Açıldı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Havzan Sosyal Tesisi ve Çocuk Sokağının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başkan Fatma Toru, “Havzan Mahallesinde yaptığımız ziyaretlerde özellikle burada sosyal donatı anlamında ihtiyaçlar ve eksikler vardı. Havzan nüfus olarak en kalabalık ve yoğun yapılaşmanın olduğu bir mahallemiz. Çocuk parkı ve sosyal tesis gibi donatıları yapmak için zorlandığımız bir mahallemizdi. Çocukların motor ve fiziki gelişimleri için açık alanda oyun alanları oluşturmak lazımdı. Çocuklar daha güvenli alanda oyun oynayabilsinler diye tesisimizin yanındaki sokağı trafiğe kapatıp çocukların güvenliğini sağlayacak kameralar yerleştirdik. Anneler tesisimizde çayını yudumlarken çocuğunu gözlemleme fırsatını yakalıyor. Arzumuz bu şekilde çocuk parkı yapma imkânı olmayan yapılaşmanın yoğun olduğu mahallelerde bu uygulamayı yaygınlaştırmak” ifadelerini kullandı.

Kariyer Danışma Merkezi Hizmet Verecek

Havzan Sosyal Tesisinde ve diğer tesislerimizde evlilik öncesi ve sonrası psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verilecek diyen Başkan Toru şunları söyledi: “ tesisimizde 7’den 70’e çalışanlar ve yetişkinlerde kariyerlerine katkı sağlamak için kariyer danışma merkezimiz hizmette olacak. Meramın her yerinden her vatandaşımız burada hizmet alabilir. Tesisimizde, 350 metrekarelik çok amaçlı salon, kadınlar ve erkekler meclisi, çocuklarımız için kütüphane, fitness salonu hizmet verecek.”

Sağlıklı Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Millet

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ise, “ Özellikle yavrularımıza geçmişten bugüne sokaklarımızı teslim etmiştik ama bugün sokaklar artık hüsran edilmiş durumda. Çocuklarımız sanal ortamda dünyadan habersiz oyun dönemine girdi. Çocuk sokağımızda ve diğer tesislerimizde geleceğe daha güvenle yürüyeceğiz. Sağlıklı birey, sağlıklı aile ve güçlü millet olma yolunda bu çabalar yürütülüyor. Tüm kamu kurumlarımız başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bağlı birimler Türkiye’yi yüceltmek için elinden geleni yapıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Afrin Şehidi Er Nurullah Seçen’in ailesine Türk bayrağı ve hediye takdim edildi.  Tesis yapımında emeği geçen mimarlara da hediyeleri verilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Haber: Ebrar Küçükakın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri