Her şey bilimsel

Yeni sezon hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden Atiker Konyaspor’da, futbolcuların antrenmanlardaki ve maçlardaki koşu ve atletik performans planlamaları GPSPORTS’un son sistemi EVO kullanarak yapılıyor.

Kullanılan sistem hakkında bilgi veren antrenör Çağlar Volga, “Atiker Konyaspor olarak biz GPSPORTS’un yeni modeli olan EVO’yu kullanıyoruz. Bu daha da geliştirilmiş bir sistem. Bir önceki modele göre daha da farklı sonuçlar elde edebilme şansımız var. Bu sistemin amacı; oyuncuların antrenmanlardaki ve maçlardaki koşu performansları ve atletik performansları bizim için kıymetli verilere dönmesi. Ne kadar mesafe koştukları, ne kadar şiddette koşu ve sprint mesafelerine ulaştıkları, ayrıca da metabolik güçleri neler biz bunları baz alıyoruz. Biz bu sistemi genellikle sezon başında kullanmaya başlayıp sezon sonuna kadar kullanımını sürdürüyoruz. Antrenmanlarda yüklenmeyi doğru oranda verebildik mi, oyuncuların sakatlık riskleri oluştuğunda biz bunları görebiliyor muyuz, bu doğrultuda amaçlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYASPOR Haberleri