Her üç Android cihazdan biri KitKat ile çalışıyor

Google, bugün Kasım ayı için Android dağılım raporunu yayınladı. Android 4.4 KitKat payını yükseltmeye devam ederken, %33.9’luk payıyla her üç Android cihazdan birini çalıştıran işletim sistemi oldu.

Google, bugün Kasım ayı için Android dağılım raporunu yayınladı. Android 4.4 KitKat payını yükseltmeye devam ederken, %33.9’luk payıyla her üç Android cihazdan birini çalıştıran işletim sistemi oldu.

Android 4.4 KitKat’ın dağılım oranı, %30.2 olan Ekim ayına göre %9.7 oranında arttı. KitKat’ın bu yükselişi ise Jelly Bean’in payından götürüyor. Geçtiğimiz ay %50.9 olan Jelly Bean’in oranı %50’nin altına düşmüş durumda.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve Android 2.3 Gingerbread ise Kasım ayı için %7.8 ve %9.1’lik oranlara sahip oldular. Android 2.2 Froyo da şaşırtıcı bir şekilde mücadelesini sürdürüyor ve tüm Android cihazların %0.5’inde çalışıyor.

Kasım itibariyle Android 5.0 Lollipop için bir veri paylaşılmadı. Yeni işletim sisteminin nasıl bir giriş yaptığını görmemiz için önümüzdeki ayı beklememiz gerekecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

TEKNOLOJİ Haberleri