Hem lezzetiyle hem de geleneksel hazırlanışıyla sofralara farklı bir dokunuş katıyor. İşte, iftar sofralarınıza lezzet katacak bu eşsiz yemeğin malzemeleri ve yapılışını sizler için derledik.
Malzemeler:
- 1,5 kg parçalanmış kemikli kuzu ya da koyun eti
- 300 gr can eriği
- 300 gr kuru soğan
- 16 gr tuz
- 5 gr beyaz şeker
- 14 gr sıvı yağ
- 14 gr tereyağı
- 700 ml su
Hazırlanışı:
- Etler yıkandıktan sonra bir tencereye alınır ve üzerine kaynamış su eklenerek 1 saat boyunca pişirilir.
- Can erikleri, birkaç yerinden çizilip etlerin üzerine yerleştirilir.
- Soğanlar, tereyağı ve sıvı yağ ile bir tavada kavrulur, ardından eriklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır.
- Tuz ve şeker eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika daha pişirilir.
- Servis aşamasında, tabağın ortasına etler yerleştirilir ve etrafına erikler dizilerek sıcak servis yapılır.