Konya'nın coğrafi işaret tescilli lezzetlerinden biri olan Haside Tatlısı, zengin tadı ve geleneksel yapım yöntemiyle hem sofraları şenlendiriyor hem de tatlı severleri mest ediyor.
MALZEMELER
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Un, yağla birlikte kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir kapta pekmez, 50 °C’yi geçmeyecek şekilde ısıtılır. Kavrulmuş un ateşten alınıp üzerine pekmez dökülür. Un topaklanmasın diye iyice karıştırılıp tekrar ateşin üzerine koyulur. Un pekmezi çekinceye kadar karıştırma işlemine devam edilir. Konya Haside Tatlısı / Konya Kara Helvası, ocaktan alınıp yaklaşık 10 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır.