Coğrafi işaret tescili alarak, Konya mutfağının değerlerinden biri haline gelen bu tatlı, iftar sofralarına özel bir dokunuş katıyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz Konya Kifayesi'nin malzemeleri ve yapılışı:
Malzemeler:
- 1 kg meyve (armut, ayva, elma, şeftali, vişne, kayısı vb.)
- 400 ml su
- 170 gr beyaz şeker
- 1 adet yıldız anason
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 gr zerdeçal
- 26 gr toz şeker (sos için)
Hazırlanışı:
- Meyveler yıkanır ve vişne dışındaki meyvelerin çekirdekleri çıkarılıp kabukları soyulup dilim dilim kesilir.
- Derin bir kapta su kaynatılır ve içerisine hazırlanan meyveler eklenir. İsteğe bağlı olarak yıldız anason, çubuk tarçın ve zerdeçal da eklenebilir.
- Meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir.
- Ardından beyaz şeker eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır.
- Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Sos için toz şeker eklenip karıştırılır ve soğuyan Kifaye'nin üzerine dökülerek servis edilir.
Konya Kifayesi, hem tatlı hem de baharatlı bir tat arayanlar için mükemmel bir seçenek.