İlaç Gibi Geldi

İbrahim Yapıcı

Ligin son periyodlarına yaklaşırken takımlar için de ölüm kalım maçları başlamış oldu. Konyaspor için bu maçın önemi çok büyüktü. Ya yenecek yukarıya doğru çıkacaktın ya da yenilirsen aşağıdaki takımlarla makas azalacaktı.

Maça başlamadan önce hemen her kez gibi Alanya maçının zor bir maç olacağı aşikardı. Karşında dişli bir rakip geçen sezondan gelen oyun yapısıyla yukarıyı zorlayan ve hedefi olan bir takımla oynayacaktı. Takımımızın bu maçtan her kez gibi galibiyetle ayrılmasını bekliyorduk ama beraberlik bile rakibe karşı alınacak iyi bir skor olarak gözüküyordu.

Maça her iki takımda kontrollü başladı birbirlerini tartıp gol yollarında açık aramaya başladı ve bunun neticesini de Konyaspor dakikalar on üçü gösterdiğinde Bytyqi’ nin köşe vuruşunda Cikalleshi’nin muhteşem kafa vuruşuyla öne geçmesini bildi. Konyaspor için handikap olarak geçen maç sakatlanan Jevtovic’ in olmaması idi. Geçen hafta performans olarak beklenileni veremeyen Diomande’nin Jevtovic’in yerinde oynamasıydı. Ama takım olarak iyi iş başardılar ve sahadan galip olarak ayrıldık.

Ligin en iyi futbol oynayan bir takımına karşı çok az bir şekilde pozisyon vermek başarıdır. Biraz daha üçüncü bölgede başarılı son pasları yapsak sahadan daha farklı skorla ayrılabilirdik. Hocayı da buradan kutlamak lazım. İlhan Palut gelmeden önce İsmail hoca kendine göre değişik fantaziler düşünüp ilk on biri çok oynadığından dolayı kaybettiğimiz maçlar çok olmuştu. İlhan hoca kadro yapısını kolay kolay bozmadığından oyuncular kendilerini tanıdığı için farklı bir oyun anlayışıyla oynadılar.

Bu maçı daha erken koparma durumumuz vardı lakin beceriksizlik mi denir yoksa şansızlık mı denir maç bir sıfır sonuçla neticelendi. Ama bu maçın bir başka boyutu da defans hattında rakibe fazla pozisyon verilmemesiydi.

Bir maçın galibiyetle bitmesinden sonra her kez mutlu güzel sözler konuşabilir. Fakat takımda anlaşılan şu ki birinci forvet Cikalleshi ve ikinci forvet olarak da bana göre Daci’nin olması gerekiyor. Kravets oyuna girdikten sonra kaçırdığı net gol pozisyonları ekran başındaki herkese saç baş yoldurtacak pozisyonlardır. Hele ki son dakikalarda kalende bir gol görsen şu an farklı şeyler de konuşuyor olabilirdik. Kravets fotbolu kafasında bitirmiş gözüküyor. Bunun içindir ki bana göre takımın ikinci forveti bile olamaz.

Bu maçtan sonra araya milli maç arası giriyor ve takımlar biraz olsun dinlenebilecekler. Milli maç arasından sonra zorlu bir deplasman olan Erzurum maçı var. Rakibin bizden daha çok puana ihtiyacı olduğu için bu maç daha farklı geçecektir. Bu sebepten bu maça daha iyi hazırlanırız inşallah.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.