İntihar Eden Çocuk Gelin Davası

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde, 12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan, 14 yaşında odasında tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunan Kader Erten ile ilgili açılan 'cinsel istismar' davasında 'çocuk gelin'in babası Musa Erten ve kayınpederi Tahir Ata

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde, 12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan, 14 yaşında odasında tüfekle vurularak öldürülmüş halde bulunan Kader Erten ile ilgili açılan 'cinsel istismar' davasında 'çocuk gelin'in babası Musa Erten ve kayınpederi Tahir Atak ile eşi Mehmet Atak'a 5'er yıl 5 ay ila 10 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Baba ve kayınpederin cezaları ise ertelendi.

Pervari İlçesi'ne bağlı Düğümcüler Köyü'nde, eşi Mehmet Atak askerdeyken, 12 Ocak'ta intihar ettiği belirtilen 'Küçük gelin' Kader Erten'in ölümüyle ilgili davada; Kader'in annesi Suna ve babası Musa Erten, kayınvalidesi Sabriye Sivil, kayınpederi Tahir Atak ile nikahsız eşi Mehmet Atak hakkında 'cinsel istismar' suçlamasıyla açılan dava bugün karara bağlandı.

Sanıkların katılmadığı duruşmada, Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Kader Erten'in olay gününde askerde olan eşi Mehmet Atak'a, 'Çocuğa nitelikli cinsel istismar' suçundan 8 yıl 4 ay, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 2 yıl 4 ay olmak üzere toplam 10 yıl 8 ay ceza verdi. 'Nitelikli cinsel istismar suçuna yardım etme' suçundan yargılanan Kader Erten'in babası Musa Erten ile kayınpederi Tahir Atak'a; 4'er yıl 2'şer ay, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 1 yıl 3'er ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti bu cezaları 5 yıl süreyle denetime tabi tutularak hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verildi.

Aynı davada yargılanan Kader Erten'in annesi Suna Ertem ve kayınvalidesi Sabriye Sivil hakkında beraat kararı verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

3.SAYFA Haberleri