İYİ Partili Tozoğlu, artan şiddete dikkat çekti

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, şiddetin her alanda yaygınlaştığı Türkiye'de İstanbul Sözleşmesinden çıkmanın, şiddetin meşrulaştığı..

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ETKİN ŞEKİLDE UYGULANMALI

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, şiddetin her alanda yaygınlaştığı Türkiye'de İstanbul Sözleşmesinden çıkmanın, şiddetin meşrulaştığı, devletin makul saydığı görüntüsü verebileceğini belirterek, "Ülkemizin öncelikle kadına yönelik şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşı bir duruş ortaya koyabilmek için bu sözleşmenin etkin şekilde uygulanması için irade ortaya koyması faydalı olacaktır" dedi.

İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, kamuoyunda "İstanbul Sözleşmesi" olarak ifade edilen “Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ile ilgili bir açıklama yaptı.

İstanbul Sözleşmesi'ni ortaya çıkaran düşüncenin temelde kadına yönelik şiddete karşı etkili tedbirler getirmek ve aile kurumunu sağlıklı bir biçimde ayakta tutmak olduğunu anımsatan Başkan Tozoğlu, "Özellikle kendini muhafazakar olarak tanımlayan bir kitle bu sözleşmenin eşcinselliği teşvik ettiği ve aile bütünlüğünü dağıttığı gerekçesi ile bu düzenlemeye karşı. Diğer yandan da önemli bir toplumsal kesim sözleşmenin bilhassa kadına yönelik şiddete etkili tedbirler getirmesi sebebiyle sözleşmenin devamından yanadır.

Bu sözleşmeye yukarıda belirttiğimiz gerekçe ile karşı çıkanların temel açmazı şudur. Öyle ki eşcinsellik meselesi İstanbul sözleşmesi ile ortaya çıkan bir mesele değildir. Öncesi hem de çok öncesi vardır. Keşke mesele İstanbul Sözleşmesinden çıkmakla çözülecek kadar basit olabilse. Ancak bu meseleyi derinlemesine irdelemeden çözümü sözleşmeden çıkmaya bağlamak sığ bir bakış açısıdır.

Diğer yandan kadına yönelik şiddet ve şiddetin her türlüsü İstanbul Sözleşmesine taraf olmakla bıçak gibi kesilebilse, ortadan kalkabilseydi ancak bu da mümkün olmamıştır. Ancak İstanbul Sözleşmesini ortaya çıkaran düşünce temelde kadına yönelik şiddete karşı etkili tedbirler getirmek ve aile kurumunu sağlıklı bir biçimde ayakta tutmaktır" dedi.

TÜRKİYE SÖZLEŞMENİN ETKİN ŞEKİLDE UYGULANMASI İÇİN İRADE ORTAYA KOYMALI

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Başkan Tozoğlu, şöyle devam etti: "Unutmamak gerekir ki bu tür metinler ilahi metinler olmadığı için eksiklikleri aksaklıkları, uygulamada yanlışları muhakkak vardır. Ancak bu eksiklik ve aksaklıklar uygulamadaki tarafların katılımıyla ve çözüm bakış açısıyla irdelenmeli ve çözülmelidir.

Ülkemizde şiddetin her alanda yaygınlaştığı bu ortamda İstanbul Sözleşmesinden çıkmak, şiddetin meşrulaştığı, devletin makul saydığı görüntüsü verebilecektir.

Temelde biz yalnızca kadına yönelik şiddete değil insana, canlıların tamamına ve doğaya yönelik şiddete karşıyız. Yani kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması temelde toplumun şiddete eğiliminin ortadan kalkması ile mümkün olacaktır.

Bu aşamada da ülkemizin öncelikle kadına yönelik şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsüne karşı bir duruş ortaya koyabilmek için bu sözleşmeye taraf olmaya devam etmesi ve hatta sözleşmenin etkin şekilde uygulanması için irade ortaya koyması faydalı olacaktır."                            

BU TÜR DÜZENLEMELERİN TARAFI OLMAK FAYDALIDIR

Meseleyi yalnızca eşcinsellik boyutu ile ele alıp diğer alanları görmezden gelmenin muhatapları açısından kolay bir yol olsa da toplumsal sonuçları itibarıyla sağlıksız olduğunu vurgulayan Başkan Tozoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Temennimiz toplumumuzun ve insanlığın hiçbir sözleşmeye bağlı olmaksızın doğal bir bakış açısı ve yaklaşımla şiddeti reddetmesi, aile kurumunu ayakta tutması, aile bireylerinin tamamına, toplumun tüm kesimlerine, canlılara ve doğaya karşı nazik olmasıdır. Ancak bu aşamaya gelinceye kadar başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere bu tür düzenlemelerin tarafı olmak toplum sağlığı ve gelecek nesiller için faydalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri