KAFAYA NASIL TAKMAYIZ?

Muhammet Çelik yazdı

Kafaya nasıl takmayız? Siz de bu soruyu sıkça soruyor musunuz kendi kendinize? O zaman yapmanız gereken Psikolog Hayrettin ŞAHİN ve Psikoterapist Reyhan ERDOĞAN’IN  yazmış olduğu kitabı okumak. Kendilerini bu yılki Konya kitap günleri etkinliğinde tanıma fırsatım oldu.

Psikolog Hayrettin ŞAHİN daha çok teorik konularla ilgilenirken Psikoterapist Reyhan ERDOĞAN konulara hayattan kesitlerle renk katıyor.Bir bütün olarak değerlendirdiğimizde etle tırnak gibiler. Öncelikle Kekemelik ve Beş Boyut  Terapisi kitabıyla yayın hayatına katılan yazarlarımız yirmi kitap yayınlamışlar.Kafaya Nasıl Takmayız?Takma Be Kanka, İçime Öküz Oturdu, Panik Atak Dört Ayaklı Bir Fildir ve Her Mutsuz Oluşumda Bir Gülme Geliyor kitaplarından bazıları.

‘Kafaya Nasıl Takmayız?’ kitabında akıcı olarak tek tek sorunlar ele alınmış. Usta düşünür Osho’ nun kitaplarını okurken aldığım keyfi bu kitapta da aldığımı söylemeden edemeyeceğim. Dilindeki yalınlık kuşkusuz her kesime hitap edecek şekilde. Sorunlar titizlikle incelenmiş ve örneklerle zenginleştirilmiş.Kitap üç bölümden oluşmakta.1.Kafaya Nasıl Takmayız?2.Zihin Nedir Nasıl işler?3.Çözüm Teknikleri.İlk bölümde kişilerin neleri kafaya taktığı,güven duygusu,zıtlıklar,el alem ne der sorusu metafizik ve varoluş konusu ile ölüm korkusu gibi konulara değinilmiş ve hastalarından verilen örneklerle zenginleştirilmiş.İkinci bölüm ise Zihnin ne olduğu nasıl işlediği, düşünceye anlamı kişinin yüklediği,travmalar,geçmiş ve gelecek ,gerçeği kabullenme,zihin kesinlik ister  gibi konular, son bölümde ise tüm bunlarla başa çıkma için çözüm teknikleri ve terapilerden, geçmiş ve gelecek kaygısından kurtulmak için anı yaşamanın öneminden bahsedilmiş.

Kitaptan bir alıntıyla devam etmek istiyorum.’’Bir işi zevk için yapıyorsanız çok mutlu olursunuz.Ama işin içine ücret girerse o sizin için işkence olur.Kafanızda 40 tane tilki dolaşıyorsa vay halinize.Mezarınızı da şimdiden hazırlayın Mezar taşınızda da Rahmetli her şeyi hesapladı düşündü ama mezara gireceğini düşünmedi’’ derken mutluluğun zihinsel bölünmüşlük haline değinilmiş.

Yazarlarımızdan Reyhan ERDOĞAN,  kişisel mutluluk setlerinde ruhsal sorunlara değinirken iç huzura ulaşmanın yollarını kitaplarında yer verdiklerini vurguladı. Çeşitli tekniklerle Kekemelik problemlerini çözdüklerini söyleyen Reyhan ERDOĞAN’’ kitaplarıyla daha çok kitleye ulaşmak istediklerini’’ söyledi.Empati kurmak için aynı şeyleri yaşamanın önemini vurgulayan Hayrettin ŞAHİN ise’’ birleşmek için insanların kendi zihin çerçevesinden çıkması gerektiğini’’ vurguluyor.Biz ne zaman mutlu oluruz sorusuna  Hayrettin ŞAHİN; ‘’biz mutlu olarak doğduk,mutsuz bir çocuk göremezsiniz fakat toplum bize mutsuz olmayı öğretti’’ dedi. ‘’Mutluluk zaten içimizde’’ diyen yazar kitaplarında iç huzura ulaşmanın yollarını paylaştıklarını dile getirdi.

Okuyucularından aldıkları olumlu haberlerle mutlu olduklarını söyleyen yazarlarımız yazmaya devam edeceklerini bildirdi. Yazdığı kitaplarla insanları kişisel mutluluğa davet eden yazarlarımıza bende sizler adına teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ Haberleri