Kılıçdaroğlu: Seçim barajı düşmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim barajının düşürülmesi için hükümete teklif sunduklarını açıkladı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,seçim barajının yüzde 3 ya da yüzde 5’e düşürülmesi için hükümete iki teklif sunduklarını açıkladı.

"SEÇİM BARAJI İNERSE ADALET SAĞLANIR"

CHP’nin ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ buluşmaları kapsamında İzmir’e gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Sanayici ve İşadamları üyeleriyle bir araya geldi. Seçim barajının düşürülmesi konusunda iki teklif verdiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Seçim barajının yüksek olduğunu defalarca söyledik. Dile getirdiğimizde de iktidar partisi yetkilileri samimi olmadığımızı söyledi. Biz de ardından iki teklif verdik. Biri yüzde 3 biri yüzde 5. Seçim barajı inerse adaletli temsili sağlamış oluruz. Siz demokrasi konusunda eğer bir ülkede gerçek anlamda demokrasi istiyorsanız, 12 Eylül yasalarının tamamını değiştirelim dedik. Anayasa Mahkemesi iptal kararı alırsa saygı duyacağız. Karar iptal yönünde çıkarsa demokrasi kazançlı çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri