"Konya Calla" tarifi

Kadim Konya mutfağında önemli bir yere sahip, "Konya Calla" yemeği, kuzu eti, can eriği ve kuru soğandan yapılır

"Coğrafi İşaret" tesicilli Konya Calla Yemeği, parçalanmış kemikli kuzu ya da koyun eti, can eriği ve kuru soğan kullanılarak üretilen yemektir. Yemeğe ekşilik vermesi için erik kullanılır. Konya Calla Yemeğinin geçmişi eskiye dayanır. Kadim Konya mutfağında önemli bir yere sahiptir.

MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)

  • 1,5 kg parçalanmış kemikli kuzu ya da koyun eti
  • 300 g can eriği
  • 300 g kuru soğan
  • 16 g tuz
  • 5 g beyaz şeker
  • 14 g sıvı yağ
  • 14 g tereyağı
  • 700 ml su

YAPILIŞI

Etler yıkanıp bir tencereye konularak üzerine kaynamış su eklenir ve 1 saat pişirilir. Erikler birkaç yerinden çizilip etlerin üzerine yerleştirilir. Soğanlar, bir tavada tereyağı ve sıvı yağ ile kavrulup eriklerin üzerine eşit bir şekilde yayılır. Tuz ve şeker eklenir, tencerenin kapağı kapatılır ve erikler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilir. Konya Calla Yemeğinin servisi, tabağın ortasına etler konulup etrafına erikler etrafına dizilerek yapılır.

Afiyet olsun

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ Haberleri