KONYA FUARLARIN MERKEZİ OLSUN

Ali Çelik

 

Zorlu geçen günler yaşadık. Darbe girişimi, darbe girişimi sonrası yaşananlar, yoğun kar yağışı, her sektör gibi inşaat sektörünü de kötü etkiledi. Önümüzde birçok beklentileri bir arada bulunduran inşaat fuarı var. Yazın gelmesiyle hızlı bir giriş yapan inşaat firmaları bu fuarda boy gösterip ürünlerini sergileyecekler.

İnşaat fuarına destek veren kurumların başında KOMÜT (Konya Müteahhitler Birliği) ve KONTİMDER (Konya Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği) nin çabaları göz ardı edilemez. Sayın Şaban Topal ve Osman Başaran beylere başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu fuarın daha yoğun katılımlı olması için varını yoğunu ortaya koyan bu iki dernek tüm Konya merkezli Firmalara ve STK’lara örnek olması lazım.

 

Konya’mızın en etkili fuarı tabi ki tarım fuarı. Diğer fuarlarımızın da canlanması için yapılanlar gayet güzel. Şehrimizde yapılan her fuarın direk ya da dolaylı olarak herkese faydası var. Bu yüzden hepimiz bu noktada birleşip Konya’mızı bir fuar şehri haline getirmek yapmamız lazım. Eksikler desteklenmeli ve acilen giderilmelidir. Yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar fuara getirilmeli, tanıtımların daha iyi yapılmalıdır.

 

Konyalı olarak bizlere düşen her fuara katılıp yenilikleri birebir yerinde görmektir. Firmaların stantlarını gezip, yeni projelerini takip etmek olmalıdır. Alt yapısı, belediyeciliği, sanayisi ve fuarları ile güzel şehrimiz Konya’yı her konuda cazibe merkezi olarak görmek dileği ile.