Konya'da termometreler yükselirken, serinlemek için lezzetli ve sağlıklı bir seçenek arayanlara müjde!
Evde pratikçe hazırlayabileceğiniz mor reyhan şerbeti, hem doğal içeriğiyle içinizi rahatlatacak hem de bunaltıcı yaz sıcağına karşı eşsiz bir ferahlık sunacak. Kimyasal katkılardan uzak, tamamen doğal bu tarifle, yazın keyfini serinleterek çıkarın.
İŞTE O TARİF
BİR DEMET MOR REYHAN
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TOZU
YARIM LİMON
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
5-6 ADET KARANFİL
1 -1, 5 LİTRE KAYNAMIŞ SUYU
Mor reyhanı yıkandıktan sonra sürahiye veya geniş bir kaba alın. Bu arada su kaynatın. Reyhanlara şeker, limon, limon tozu ve karanfili ekledikten sonra reyhanların üstünü geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Karıştırın. Son olarak örtü örterek yaklaşık 6 saat karanlık serin yerde demlenmeye bırakın, süre sonunda buzla birlikte tüketilebilir.