Konya'da yazın vazgeçilmezi! Sıcaktan bunalanların aradığı haber

Konya'da yazın vazgeçilmezi! Sıcaktan bunalanların aradığı haber
Konya'yı etkisi altına alan yaz sıcaklarında ferahlamak isteyenler için hem lezzetli hem de doğal bir alternatif...

Konya'da termometreler yükselirken, serinlemek için lezzetli ve sağlıklı bir seçenek arayanlara müjde!

reyhan-serbeti-tarifi-740x420.jpg

Evde pratikçe hazırlayabileceğiniz mor reyhan şerbeti, hem doğal içeriğiyle içinizi rahatlatacak hem de bunaltıcı yaz sıcağına karşı eşsiz bir ferahlık sunacak. Kimyasal katkılardan uzak, tamamen doğal bu tarifle, yazın keyfini serinleterek çıkarın.

İŞTE O TARİF

BİR DEMET MOR REYHAN

1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TOZU

YARIM LİMON

YARIM SU BARDAĞI ŞEKER

5-6 ADET KARANFİL

1 -1, 5 LİTRE KAYNAMIŞ SUYU

Mor reyhanı yıkandıktan sonra sürahiye veya geniş bir kaba alın. Bu arada su kaynatın. Reyhanlara şeker, limon, limon tozu ve karanfili ekledikten sonra reyhanların üstünü geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Karıştırın. Son olarak örtü örterek yaklaşık 6 saat karanlık serin yerde demlenmeye bırakın, süre sonunda buzla birlikte tüketilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri