Konya şehir merkezinde, geçmişte büyük bir tekkenin mescidi olarak kullanılıyordu.
Yapı, Konya Çarşısı'nın sıkışık fiziksel dokusu nedeniyle kuzey ve batı cepheleri diğer binalarla kapatılmış vaziyette. Yapı, kendi adını taşıyan sokağın köşesinde yer almakta ve hali hazırda kıble ve doğu cepheleri ile görülebilir bir halde.
Yapının güney ve doğu cepheleri kesme taş ile örgülüdür ve üzerinde tuğla örgülü iki kat yüksekliğinde. Alt sıradaki pencere açıklıkları dikdörtgen formda, üst sıradaki pencere açıklıkları ise sivri kemerli ve renkli çini mozaiklerle süslenmiş bir durumda yer alıyor.
Mescidin kuzey-doğu köşesindeki yuvarlak kemerli kapı ile dahil olan revaklı bir kuruluş, mescidin kuzey cephesine sonradan ilave edilen betonarme çatı ile birleşir. Mescidin kuzey cephesinde üç bölümlü bir son cemaat mahalli bulunuyor. Bu mahalin en dikkat çekici öğesi, güney duvarının üzerindeki taş mihrap taşı.
Mihrap, sivri bir kemerle çevrili dikdörtgen planlı bir nişi içermekte olup, mukarnaslı detaylarla süslenmiş bir durumda.
Yapının içinde yer alan mihrap nisini, alt yarısında in-situ kalmış çini mozaik kaplamaları ile dikkatleri üzerine çekmekte.
Mescidin kuzey cephedeki revakına bitişik tek kollu tasarımı önceden yapılırken bir tas merdivenle dahil olan kare planlı mescit, tuğla kubbe ile örtülü ve kıble duvarında dikdörtgen planlı bir niş içermekte.
Bir odanın bodrum katı, aynı plan özelliklerine sahip ve güney cephesindeki batı köşesindeki dikdörtgen formda bir kapı ile erişilebilir.
Revakın doğu duvarındaki merdivenin sahanlığı altındaki bir kapı vasıtasıyla mescidin bodrum katına geçilebilmekte. Burada, kare planlı bir mekan ve güney duvarının batı kısmında derin bir pencere yer alıyor.
Yapıda herhangi bir inşa kitabesi bulunmamakla birlikte, çini mozaik kaplamaları dikkate alınarak 13. yüzyıla tarihlendirilebileceği düşünülmekte.