Konyalı pedallara büyük müjde

“Konya’yı sportif anlamda her dalda ileriye taşıyoruz” diyen Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, “Şehrimize en kısa sürede bir de kapalı bisiklet veledromu kazandırmayı hedefliyoruz” dedi

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Pusula TV’de hafta içi canlı olarak yayınlanan Uğurlu Gündem’e konuk oldu. Canlı yayın çekimleri Dar-ı Lezzet Etliekmek Sarayı’nda yapılan programda konuşan Ersöz, Konya’daki sportif yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

SPORU ÇOK SEVİYORUZ

Sporun içinde olan bir aileden geldiğini ifade ederek sözlerine başlayan Ömer Ersöz, ailesi ile ilgili olarak, “Konya’mızın büyük bir kısmı ve Türkiye’nin belirli kısmının tanıdığı Veyis Ersöz var. Ben de buradan büyük saygılarımı iletiyorum. Bizler de onun evlatları ve torunları olarak sporun içindeyiz. Abim Salih Sedat Ersöz basın camiasının içinde belediyede danışmanlık görevlerinde bulundu. Otogar Müdürü Ömer Lütfi Ersöz amcaoğlu olarak hem yazarlık hem de bürokraside görev yapıyor. Aslında Ersöz ailesi devlete hizmete kendini adamıştır. Bende bu ailenin bir ferdi olarak gurur duyuyorum” dedi.

BİRÇOK BAŞARI ELDE ETTİK

Son zamanlarda Konya’nın sportif anlamda birçok başarı elde ettiğini ifade eden Ersöz, “Türkiye’miz son yapılan işitme engelliler milli takım organizasyonlarında en üst başarıyı yakaladı. 17 altın 7 gümüş 22 bronz madalya aldı. Konya ülkeye 7 madalya ile katkı sağladı. 97 ülke katıldığını göz önünde bulundurursak bu çok büyük bir rakam. Zaten büyük de bir organizasyon oldu. 14 gün boyunca 21 branşta yapılan bir organizasyondu” diye konuştu.

6 KEZ AVRUPA REKORU KIRDIK

Uluslararası turnuvalara sporcu katılımı olarak her geçen gün daha da yüksek rakamlara ulaşıldığının altını çizen Ömer Ersöz, “Geçen yaz dünya ve Avrupa şampiyonalarına 100 tane sporcu gönderdik. Bundan sonraki süreç içinde kendimize bir hedef koyduk. Bundan sonra Konyalı sporcular sadece olimpiyatlara gitmeyecek, üzerine bir de madalya alacak. Kosova’da geçtiğimiz günlerde Yıldızlar Avrupa Şampiyonası yapıldı. Burada da 3 tane sporcumuz atıcılıkta madalya aldı. Bir tanesi de 6 kez Avrupa rekoru kırdı. Bunlar gerçekten güzel şeyler. Bu başarılar çok daha ileri seviyelere gidecektir” ifadelerini kullandı.

‘MİLLİ EĞİTİM İLE İSTİŞARELİ ÇALIŞIYORUZ’

Sürekli bir proje üzerinde durulduğunu belirten Ömer Ersöz, “Milli eğitim ile projeler yapıyoruz. Antrenörlerin kendi çalışma alanları var. Her antrenörümüzü okullara gönderiyoruz. Biraz altyapı desteği vererek sporcu seçmeleri orada yapılıyor. Şu an 123 bin lisanslı sporcu var. Bir şeyleri dert edip mücadele ettikten sonra başarı da geliyor. Sporun insan sağlığına ve ülkeye verdiği katkı paha biçilemez” dedi.

‘HER İLÇEMİZDE SAHA VAR’

Konya’nın spor potansiyeli olarak hayli yol aldığını ifade eden Ersöz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerçekten sporu çok seviyor. Bunun için sürekli bizlerin çalışma içinde olmamızı istiyor. Yine bu ülkenin bir gerçeği var. Ülkenin zenginleşmesinde ülkenin tesisleşmesi anlamında çok yol alındı. Ben birçok ilçemizde futbol oynadım. Ama şu an Konya’da toprak sahası olan bir tane saha kalmadı. Hepsi doğal çim ya da suni çim sahalara dönüştürüldü. Akören’den Karapınar’a, Ereğli’den Tuzlukçu’ya kadar bir tane toprak saha yok” diye konuştu.

İLÇELERE SPOR TESİSLERİ

Konya’nın sadece merkezi olarak değil ilçelerde de tesisleşme yaşadığını söyleyen Ömer Ersöz, “Çumra’da yüzme havuzu bitti. Akören’de, Seydişehir’de, Kulu’da spor salonları yeni bitti. Sayamayacağım birçok tesis 2011 yılından bu yana Konya’mıza kazandırıldı. Bu konuda en büyük çabayı gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İkincisi spor bakanlığının planlamasının doğru olması... Hangi şehre hangi tesis yapılması gerektiği konusunda sıkı çalışmalar var. Müsteşarımız Faruk Özçelik ve genel müdürümüz Mehmet Baykan’ın Konyalı olmasındaki etken de var. Bu arada tesisler sadece Konya’ya yapılmıyor. Şu an Konya’yı konuştuğumuz için söylüyoruz. Samsun’da, Mersin’de, Trabzon’da birçok organizasyon yapıldı. Sporcu sayısının en çok artma nedeni bu tesisler. Herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

KONYA’YA BİSİKLET VELEDROMU

Bisiklet sporuna büyük önem veren Konya’nın artık bir bisiklet veledromu olacağını ifade eden Ömer Ersöz, “Gençlik spor Bakanlığımızca Konya’ya bir bisiklet veledromu yapılacak. Yeri de belli. Meram’da Dutlukır tarafına yapılacak. Bu tesisin özelliklerinden birisi de Avrupa’da ilk olması. Haliyle Türkiye’de de ilk kapalı bisiklet veledromu olacak” dedi.

YENİ TESİSLER DE YAPILACAK

Sürekli bir çalışmanın içinde olduklarını belirten Ömer Ersöz, “Konya’da Gençlik Spor Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bir protokolü var. 42 bin kişilik stadyum ve 10 bin kişilik salon tamamlandı. Oraya bir gençlik spor binası yapılacak. Tenis kortları yapılacak. Yatırım yapılan tesislerimiz var. Sporcu merkezlerimiz var. Bir kompleks oluşturulacak, stadyum bölgesine. Yeni stadyumun oraya 4 tane çim saha, atletizm pist, yüzme havuzu yapılacak mesela” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİR OLARAK ÇOK ORGANİZASYON ALIYORUZ’

Ömer Ersöz, son olarak, “Konya senede 90 ila 100 arasında birçok federasyondan organizasyon alıyor. Birçok bakanlığımızın projelerini uyguluyoruz. 50-60 bin sporcu konuk ediyoruz. İşin en güzel tarafı şu ana kadar birçok organizasyonda hiçbir sorun yaşamadık. Şu an gelinen noktada emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekiyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri