Konyaspor ve Futbol Akademisi

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Ülke futbolunun son yıllarda yaşamış olduğu ekonomik krizler ve kurda yaşanan gelişmeler dikkate alındığında günümüzün en önemli gündemlerinin başında yabancı oyuncu sayısı gelmektedir. Ancak bu sınırlamalar ile ilgili tartışmaların yanında gelen oyuncuların kalitesi ve ileri yaşta ülkemizi tercih etmeleri de dikkate değerdir. Yabancı oyuncu sayısının gelecek yıllar boyunca kademeli olarak azalacak olması ve maliyetlerinin sürekli artması göz önünde bulundurulduğunda yerli oyunculara yapılacak yatırımlar ve fiziksel - mental kalitelerinin arttırılması büyük önem kazanmaktadır.

Tüm bu gelişmelerden bağımsız olarak birçok Anadolu kulübünün yaşamış olduğu transfer yasağı günlerini Konyaspor da geçmiş yıllarda acı tecrübe etti. O günleri hatırladığımızda; bizim için çok zorlu geçmiş olsa da oldukça önemli kazanımlarımız da oldu. Yasaklı günlerden bugüne tarihimizde önemli yer edinecek Ömer Ali Şahiner, Selim Ay, rahmetli Muhammet Yörükuslu, Ali Dere, Recep Aydın, Tolga Ünlü ve İshak Çakmak gibi o günün gençlerini ülke futboluna kazandırmış olduk. Tabi bu gençleri kazandırırken bizler de çok sıkıntılı ve stresli günler geçirdik. Allah o günleri bu şehre tekrar yaşatmasın.

Yaşanmış ve hala günümüzde yaşanan sıkıntıları bilen kulübümüz konu üzerinde oldukça fazla çalışmalar yapmaya çalışıyor. Kulübümüzün hem yurt içi hem de yurt dışında gelecek vadeden gençleri yakından takip ettiğine bizler de şahit oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde kulüp içinde kurulan scout ekibi hem Avrupa`daki hem de Afrika`daki birçok ülkede gençleri takip ederek raporlarını kulübe sunuyorlar. Yurt dışı yeteneklerin takibi ve kulübe kazandırılmasının yanında yurt içinde de Konyaspor Futbol Akademisi büyük bir özveri ile çalışarak gençlerimizi yetiştirmeye özen gösteriyorlar. Konyaspor Futbol Akademisi, Taner Ay hocanın önderliğinde Konya`da 1000 diğer illerde ise 2500 olmak üzere toplamda 3500 çocuğumuzu ve gencimizi hem fiziksel hem de ruhsal anlamda geliştirip ülkeye faydalı birer birey haline gelmeleri için büyük çaba sarf ediyorlar. Yapılan çalışmalara ve fedakarlıklara sadece genç sporcular yetiştirmek olarak bakmak doğru olmayacaktır. Buradaki temel amaç “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirmektir.

Kulübün armasını ülkenin dört bir yanında en güzel şekilde taşıyan ve temsil eden gençlerimizin elde etmiş oldukları bu başarılara her gün şahit oluyoruz. Konyaspor Futbol Akademisinin her yaş grubundan Milli Takımlara oyuncu gönderdiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu mutluluğumuzun artarak devam etmesi en büyük temennimiz. Burada en büyük görev şüphesiz ki yine fedakar alt yapı hocaları ile birlikte İlhan Hocamıza düştüğünü de vurgulamadan edemeyeceğim. Özellikle İlhan hocamızdan beklentilerimiz çok büyük. Hali hazırda A Takımda oynayan Ahmet Karademir ve Ekrem Kayılıbal`a farklı skorlarla önde olduğumuz maçlarda hocamızın şans vermesini beklediğimizi vurgulamak istiyorum. İlhan hoca bu iki gence daha çok şans verdiğinde alt gruplarda oynayan gençlerimizin daha çok çalışmalarına ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır.

Yukarda belirttiğim güzel gelişmelere neden olan ve büyük bir fedakarlık gösteren başta tüm hocalarımız olmak üzere evladı akademide eğitim alan bir baba olarak Konyaspor Kulübüne ve Konyaspor Futbol Akademisine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Saygı ve Selamlarımla...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.