Konyaspor'un dersi gol

Atiker Konyaspor’un Galatasaray maçıyla beraber kazanamama serisi 11 maça çıkarken, yaşanan gol kısırlığına bir türlü çare üretilemedi. Forvet bölgesinde üç farklı isim de görev alırken, forvetsiz çıkılan sistem de gol için yeterli olmadı

Son galibiyetini ocak ayında Antalyaspor’a karşı alan Atiker Konyaspor, üç ayı geçkin süredir 3 puana hasret. Yeşil-beyazlılar, bu süreç içerisinde oynadığı 11 karşılaşmanın 7’sinden beraberlikle ayrılırken, 4 kez de sahadan boynu bükük ayrıldı. Oyun dışı birçok faktörden etkilenen yeşil-beyazlılarda saha içinde yaşanan en büyük sıkıntı ise ön bölgedeki etkisiz oyun ve gol oldu.

SADECE 6 GOL

Antalyaspor’u 2-0 ile geçtikten sonra gol atmakta zorlanan Atiker Konyaspor, golcülerin sakat ya da formsuz olması nedeniyle sıkıntılar yaşarken, zaman zaman oyundan da kaynaklı gol yollarında önemli sıkıntılar yaşadı. Teknik direktör Aykut Kocaman da oyunun ön bölgesinde dönemsel olarak kötü oynadıkları zamanlar olduğunu dile getirirken, son 11 maçta sadece 6 gol atılabildi. Sadece Beşiktaş karşılaşmasında 2 gol atabilen temsilcimiz, bu maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

SON MAÇLAR DAHA VAHİM

Atiker Konyaspor, son maçlarda gol yollarında daha sıkıntılı bir süreçten geçerken, ne Jahovic, ne Yatabare ne de Mücahit Can süreci değiştirebilecek gollere imza atabildi. Yeşil-beyazlılar sadece gol değil, ön bölge oyununda sıkıntı yaşarken, pozisyon üretmede de problem yaşadı. Rakip saha oyunu fazla geveleyen temsilcimiz, son 5 maçta sadece 1 gol atabildi. Gol yollarında yaşanan sıkıntılı süreç en az hasarla atlatılmaya çalışılırken, Aykut Kocaman özellikle golcülerle yakından ilgileniyor.

TOPU TUTUN

Kocaman, Yatabare, Jahovic, Ömer Ali ve Mücahit Can ile yakından ilgilenirken, kolay top kaybetmelerinin takımı da geriye ittiğini anlattı. Kocaman, topu biraz daha fazla ön bölgede tutmalarının takımı da öne doğru çekeceğini forvet oyuncularına anlatırken, daha dikkatli olmaları gerektiğinin de altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYASPOR Haberleri