KÖTÜNÜN İYİSİ

Süleyman Sayan

Dünya Kupasıyla çok fazla futboldan uzak kalmadığımız, futbol açlığını aperatif olarak geçiştirdiğimiz yaz dönemi bitti. Fakat yine de içinde Konyaspor'un olmadığı hiçbir organizasyondan memnun kalmayacağımız aşikar. Özlem bitti Süper Lig’de bize taraftar bazında 'düşman' olmayan ender takımlardan biriyle, soğuk coğrafyanın sıcak insanlarıyla açılışı yapmak güzel oldu.

Futbolda zor bir dönemden geçtikten sonra bir çok kolaylık sağlayan Passo uygulamasından başlamak gerek. Bildiğiniz üzere içerde oynadığımız Göztepe maçından sonra ceza almış ve tribün kapatma cezası gelmişti. Fakat uygulamanın hiçbir yerinde kimin cezalı kimin cezasız olacağına dair bir menü ya da bilgi yok müşteri hizmetleri ise tamamen fiyasko. Bir diğer olay da bilet aktarma olayı 16 yaş ve öğrenciler hiçbir şekilde bilet aktaramıyor bir sınırlama olabilirdi. Kötüye kullanımı önlemek için mesela senede 3 maç aktarım olabilirdi.

Sezonun ilk maçı için kadrolar açıklandığında orta sahadan endişelerim vardı. Hazırlık maçı edasıyla, kötü ve mücadelesi düşük oyunda penaltı ile biraz hareket geldi ancak Skubic daha önce hiç yapmadığı şekilde inanılmaz kötü penaltısını kaleci sektirmeden çıkardı. Erzurumspor'un birinci bölgelerinde yaptığı hatalarla maç bir anda 2-0 oldu. Sonra ister rehavet deyin ister laubalilik beraberlik sağlanana kadar çok kötü bir oyun vardı. Orta sahaların bittiği son bölümde gol atan galip havası vardı. Erzurum takımı heyecan yapıp aceleci tavırlar sergilemese 3 puanı cebine koyup gidebilirdi. Jahovic oyunda ne kadar kötü performans sergilediyse, neden alındı gitsin mi kalsın mı tartışmalarının baş aktörü, attığı goller ve mücadelesi ile gecenin kahramanı oluverdi Yatabare...

Sezonun ilk maçıydı o yüzden önemli olan galibiyetti. Ne şekilde olduğundan çok skor önemliydi. Gerekli dersleri alıp önümüzdeki maçlarda daha oturaklı bir Konyaspor izleyeceğiz. Sahada birçok eksik olmasına karşın skoru aldıkları için tebrik etmek gerek. Üç beş haftaya ısıran, mücadele eden, skoru alan bir Konyaspor bizi şaşırtmaz. Oyunun son bölümünde oyuna dahil olan oyunculardan Traore'nin herkesten fazla zamana ihtiyacı var ama sürede almalı, ikili mücadelelerden çekindiği gözümüzden kaçmadı ancak bu son derece doğal.

Bir de son dönemde sosyal medyada her şeyden kötü sonuç çıkaran kişi sayısı bir hayli arttı. Herkes teknik direktör olma gayretinde ancak sadece kadro yapımında varsa böyle bir niyetiniz gerekli belgeleri alın biz destek olalım. O niye oynadı, bu niye oynadı, bu niye girmedi biz işin destek kısmında ve sahiplenme kısmından sorumluyuz, teknik kısmı için bu işi onlara bırakmak en iyisi.

Sonuç olarak; 5 gollü bir maç izledik, futbol olarak doymasak da sonuç bize yetti. Erzurum yerine başka bir takım olsa cezayı kesebilirdi. Taraftarımız muhteşemdi (Maraton vasatın altında kaldı,homurdayanlardan bahsedip onlara prim vermeyeceğim)

Duran toplarda pozisyon hatalarına, alan ve adam paylaşımları konusunda takımın biraz çalışmasında da fayda var. Var uygulaması hayatımıza girdi, fakat ilk yarı Konyaspor'a verilmeyen penaltı ve Yatabare'nin attığı son golde oyun durabilirdi. Onun dışında hakem de kötü değildi. Takım da kötünün iyisiydi.

Konyaspor resmi hesaplarının sosyal medyayı güzel kullanmaya başlaması ise alkışı hak ediyor, store kulübe geçtiği için tıka basa dolduran taraftarımızda öyle.

Maçın sözü; Bir maçı kazanmak için önce zihinde oynayıp kazanmak gerekiyor. Erzurum maçı zihninde birazda heyecana kaybetti. Biz ise kazanmış olduk...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.