KUZEYDE AŞK BAŞKADIR

Süleyman Sayan

Dolu tribünlerde Fenerbahçe maçında alınan beraberlik ve ümit verici oyunun üzerine hafta arası olmasına karşın,  kupada hatırı sayılır bir kalabalık önünde başladı doksan dakika.

Mehdi'nin sakatlığından dolayı olmaması en büyük eksik gibi görünüyordu. Mehmet Özdilek son iki maçta ve Avrupa maçlarında bizlere aslında şunu gösterdi benim devre arasında golcü transferlerim olursa çok canlar yakarım. Özellikle son iki haftadır bariz gelişmekte olan takımımızda göze çarpan topu gerektiği kadar kullanan,  kontra atağa çıkmayı başarabilen, fakat sonuçlandıramayan bir takım. Ceza sahasına elini kolunu sallayarak giriyoruz fakat nedense kalibrasyondaki bazı bozukluklardan kaleyi isabet ettiremiyoruz.

Konyaspor'un orta halli bir 11’i çok kötü durumda bir kulübesi, tribüne dahi sokulmayacak çakma taklacılar şeklinde devam ediyor.

Yalnız köre topala kalmadan, yönetim Mehmet Hoca’nın eline 2 tane golcü alırsa doku da tutarsa ikinci yarı en başarılı takımlar arasında yer alması sürpriz olmaz. Konyaspor'un ihtiyacı olan merkez pivot uzun boylu bir golcü ve alternatif olarak tercihen Avrupa'da süre almış siyahi golcü olmalıdır. Bir tırnakta Manyama'ya açmak gerekirse takıma giderek alışıyor ve farkını ortaya koymaya başladı,  daha fazla süre alırsa sazı ikinci yarı eline alacaktır. Beklediğimden çok daha iyi... Gelelim diğer sorunumuz olan duran toplara defansif anlamda kanatlardan gelen akınlara zaafımız varken hücumsal anlamda duran top kullanacak adam elinizde David Luiz yoksa stoper olmamalı ki bu alanda bakmasam da en kötü takım olduğumuzu içtenlikle söyleyebilirim. Hani bazen tribünler dolsa şöyle olur, böyle olur diyoruz ya ben açıkçası dün akşam çelişkiye düştüm. 40 bin kişi gelip yarısı homurdanacağına 10 bin gelsin Trabzon maçındaki gibi bağırsın sağlam tribün yapsın bana yeter. 90 dakika hiç susmayan Nalçacılılar tribünü ile ahenkle uyum sağlayan doğu tribününü alkışlamak istiyorum. Muazzam destek verdiğiniz için kutlamak gerek. Kuzeyden hakikaten başka güzel Konyaspor'u izlemek. Biz Konyaspor'u herkeste bizi izliyor. İzleyecek izlemeye devam edecek.  A Spor'un kale arkasındaki Fransa 98'i andıran kameraları kaliteli çekim yapsa da görüntü kirliliği yaptığını söylemekte fayda var.

Sonuç olarak; Yönetim nasıl bir yol izleyecek bilmiyorum ama istenilen oyuncular alınmaz ise gidecek bu defa hoca yerine yönetim olacaktır.

Trabzon'da çok zorlu bir 90 dakika bizi bekleşe de ben turdan ümitliyim. Bu oyun bunu gösterdi kaldı ki hoca geldiğinden beri gerek Avrupa'da gerek Türkiye'de oynanan hiçbir büyük maçta kötü oynamadık.

Başarısızlık, her şeyin bittiği anlamına gelmez, henüz yapamadığımız anlamına da gelir. Başaracağız. Maçın sözü; ne diyordu büyük taraftar Saldırsana saldırsana, saldırsana Konyaspor bizim için kupaları kaldırsana Konyaspor...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.