Sizde lahana sevenlerdenseniz ve yemeğe ayıracak vaktiniz yoksa bu tarif tam size göre
Bu tarifin en önemli özelliği içerisinde lahana sarmasında yer alan tüm malzemelerin bulunması ama lahananın sarılmaması tüm malzemelerin doğranıp fırına verilmesi...
İşte az meşakkatli lahana sarması tadındaki tarifin malzemeleri ve yapımı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı baharat (tercihen)
1 adet orta boy lahana (doğranmış)
2 su bardağı pirinç (pişirilmiş)
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı mozzarella peyniri
Hazırlanışı:
Fırını 190 dereceye alın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar üç dakika kavurun.
Sarımsak, baharat ve kıymayı bir kaba koyup 8 dakika karıştırın. Sonra salça, pirinç, tuz ve kırmızı biberi ayrı kaba ekleyin. Fırın tepsinizin altına lahananın üçte birini koyun. Üzerine de kıyma karışımını ekleyin. Bunun üstüne de diğer karışımın üçte birini ekleyin. Adımları malzemeler bitene kadar tekrarlayın ( lazanya da olduğu gibi). En üstte kıyma kalacak şekilde tepsiyi hazırlayın ve üstünü alüminyum folyo ile kapatın.
1 saat 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine mozzarella serpin ve tekrar kapatın ve bekleyin. Afiyet olsun.