×
  • Anasayfa
  • KONYA
  • KONYASPOR
  • SİYASET
  • TÜRKİYE
  • DÜNYA
  • KONYA'DA SPOR
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • SPOR
  • 3.SAYFA
  • PUSULA LİFE
  • KÜLTÜR-SANAT HABERLERİ
  • TEKNOLOJİ
  • RESMİ İLANLAR
☰
  • Anasayfa
  • YAŞAM

Doğranmış lahanayı fırına sürdü çıktığında ortaya çıkana kendi bile inanamadı

Çoğu kişinin enfes bulduğu ama üşendiği için yapmaktan çekindiği lahana sarması tadında lezzetin adresi bu tarifte...

24 Kasım 2023 Cuma 23:18
Ad
Doğranmış lahanayı fırına sürdü çıktığında ortaya çıkana kendi bile inanamadı
116

Sizde lahana sevenlerdenseniz ve yemeğe ayıracak vaktiniz yoksa bu tarif tam size göre

Bu tarifin en önemli özelliği içerisinde lahana sarmasında yer alan tüm malzemelerin bulunması ama lahananın sarılmaması tüm malzemelerin doğranıp fırına verilmesi...

Doğranmış lahanayı fırına sürdü çıktığında ortaya çıkana kendi bile inanamadı
216

İşte az meşakkatli lahana sarması tadındaki tarifin malzemeleri ve yapımı

Doğranmış lahanayı fırına sürdü çıktığında ortaya çıkana kendi bile inanamadı
316

1 yemek kaşığı zeytinyağı

416

1 adet soğan (doğranmış)

516

3 diş sarımsak (ezilmiş)

616

1 çay kaşığı baharat (tercihen)

716

900 gram kıyma

816

85 gram salça

916

1 adet orta boy lahana (doğranmış)

1016

2 su bardağı pirinç (pişirilmiş)

1116

1 çay kaşığı tuz

1216

3 su bardağı et suyu

1316

1 çay kaşığı kırmızı biber

1416

1 su bardağı mozzarella peyniri

1516

Hazırlanışı:

Fırını 190 dereceye alın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar üç dakika kavurun.
Sarımsak, baharat ve kıymayı bir kaba koyup 8 dakika karıştırın. Sonra salça, pirinç, tuz ve kırmızı biberi ayrı kaba ekleyin. Fırın tepsinizin altına lahananın üçte birini koyun. Üzerine de kıyma karışımını ekleyin. Bunun üstüne de diğer karışımın üçte birini ekleyin. Adımları malzemeler bitene kadar tekrarlayın ( lazanya da olduğu gibi). En üstte kıyma kalacak şekilde tepsiyi hazırlayın ve üstünü alüminyum folyo ile kapatın.
1 saat 15 dakika pişirin.

1616

Fırından çıkardıktan sonra üzerine mozzarella serpin ve tekrar kapatın ve bekleyin. Afiyet olsun.

Yorum Yap

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

YAŞAM Haberleri

Daha fazla haber:
© 2010

Pusula Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim