“MERAM KURUYOR, KURUTMAYIN GÜNAHTIR”

Uğur Özteke

Bugünü Meram’a ayırdık. Konya’mızın şarkılara, türkülere konu olan, filmlerin çekildiği, protokolün ağırlandığı ve sade vatandaşın bile genç âşıklardan her yaş grubundan insanın yaz kış, yağmur kar demeden soluğu aldığı Meram ile ilgili iki ayrı konuyu, yine Meram’da yaşayan Meramlılardan gelenler ile yetkililere iletmeye çalışacağız.

Önce Meram Eski Yol sakinlerinden Hilmi abimizin üşenmeden 20 küsur fotoğraf çekerek bize gönderdiği konu ile başlayalım.

 

 

“Selamünaleyküm.

Ben Hilmi ………..

Ali ………….  abimden  telefonunuzu aldım.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Meram eski yol caddesi üzerinde ikamet ediyorum. Vali konağına da komşu sayılırız. Bu su meselesi konusu hakkında kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Yorgancı Mahallesi muhtarımıza tam 3 yıldır söylememize rağmen hiç bir olumlu cevap alamıyoruz.

Bugündü yarındı hep geçiştiriliyoruz.

Belki muhtarımızın da buna gücü yetmiyor.

Kısacası Meram kurudu ve kurutuldu. Buna sebep olanlara hakkımızı kesinlikle helal etmiyoruz...

Duyarlılığınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

………………………..

Daha sonra Hilmi abimizi telefonla aradım. Bu susuzluğun bu ağaçların kurumasının nedenini öğrenmeye çalıştım. Hilmi abimiz eskisi gibi KOSKİ’den su alınamadığını söylüyordu.

Bir taraftan yeni fidanlar diktiklerini, bir yandan ise dikilen büyümüş ağaçları kuruduğu için kesmek zorunda kaldıklarını, yüreklerinin yandığını ifade eden Meramlı abimizin bize ilettiğini biz de yetkililere iletiyoruz.  

AŞKAN MAHALLESİ OĞUZLAR SOKAK

SAKİNLERİNİN FERYADI

Bizim bu meslek sayesinde tanıdığımız tanıştığımız samimi okurlarımız ve dostlarımız oldu. İşte bu sıkı okurlarımızdan bir dost isim de şunları söylüyordu;

“Uğur Abi hayırlı günler.

Malumunuz Meram Son Durak civarındaki otopark problemi ile ilgili sizi arada bir meşgul ediyorduk. Şimdi de Aşkan Mahallesi ile ilgili bir problemimiz var. Bu problemler sizin aracılığınızla daha kolay ilgili yerlere ulaştığı için sizi biraz daha meşgul edeceğiz.

Evimiz Aşkan Mahallesi Oğuzla Sokağa çok yakın. Bu sokak yaklaşık 600 metre uzunluğunda ve yan yollara da bağlantısı olmasına rağmen düz. Bu düzlüğü bulan hızlı motosiklet ve otomobil sürücüleri de ara sokaklardan çıkabilecek araç ve yoldaki çoluk çocuğu düşünmeden gece gündüz egzoz ve hız denemesi yapıyorlar.

Belediyemiz bu sokağa en az 3 adet set yapabilirse çok iyi olacak ve istenmeyen kazalar bu şekilde önlenebilecek.

Bu konuyu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey’e de Twitter’den ilettik. İnşallah en kısa sürede çözüm bulunur.”

…………………….

Bu okurumuza da şöyle dedim. “Uğur Başkan’a ulaştın ise bu işi olmuş bil”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değirsen hem yolunu kaybedersin hem dostunu

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bebek arabalı anneler içinde canları olan evlatlarının bulunduğu bu arabaları yolda değil kaldırımlarda sürdükleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.