ORUÇ AĞZA DA OLSA, BUNLAR GÖRÜLMELİ…

Uğur Özteke

Dün bir bugün iki… 30 gün boyunca tüm eksik ve yükseklerin bahanesi hazır artık.

“Mübarek gün… Oruç ağza”…

Oh ne ala memleket.

Şehrin belli bir kesiminin mesaisi zaten hemencecik değişiverdi.

“Öğle ezanlarına kadar uyu, sahura kadar dışarılarda gez. Hatta ikindinden sonra yine vur kafayı yat.”

Tamam özellere kimse bir şey diyemiyor da vallahi kimse kusura bakmayacak artık, yarı özelliği nerede ise tescillenecek belediye personeli için bu tür mazeretler artık komik ötesi olmaya başladı.

Nalçacı’da şehrin göbeğindeki Perşembe Pazarı’nda daha geçtiğimiz haftaya kadar görmediğimiz rahatsız edici durum dün insanları dahası taşıt sürücülerini çıldırtıyordu. Perşembe Pazarı- Nalçacı- Kerkük Caddesi trafiğini asla engellemezdi. Zabıtası, özel güvenliği bu işe çok ciddi bakardı. Ama Allah aşkına dün o yasak olmasına rağmen çift sıra mı diyeyim üç sıra mı diyeyim park yüzünden trafik tek şeritten ilerlemeye çalışıyordu.

Gerçekten vatandaşa mübarek günde, büyük eziyet ve günah sebebiydi.

PERŞEMBE PAZARI DEMİŞKEN

İŞTE PAZARIN BİR BAŞKA YÜZÜ

Duyarlı ve hassas okurumuz Taner Bey’in bize gönderdiği notu ve onlarca fotoğrafı ha bugün, ha yarın diye saklıyorduk.

İşte Perşembe Pazarı demişken yetkililerin dikkatinden kaçan (!) bir başka şikayet konusu daha

“Uğur Bey, Konya’mızın en büyük merkez mahallerinden biri olan Nişantaşı Mahallesi içinde bulunan Perşembe Pazarın içindeki büyük sorunumuz.

Gerekli mercilere şikâyet etmemize rağmen hâlâ çözüm bulunulmadı.

“Evden eve taşıma yapan nakliye firmaları” yasak olmasına rağmen Perşembe Pazarı içine ağır nakliye araçlarını park yapmaktadırlar. Selçuklu Belediyesine de müracaat ettik, dedikleri park içinde araç yoktur.

Nasıl yok her gün onlarcası park ediyor.

Bakarsanız resmini de çektim.

 

Üstelik park içerisinde bulunan Yapıcı İlköğretim okulunun dibine kadar park yapıyorlar.

Burada onca ilkokul öğrencisi bulunmaktadır. Allah korusun ya çocuklara bir şey olursa sonradan vah vah demeyelim. Lütfen sesimizi duyurun.”

………………….

Taner Bey’in yüzde yüz haklı olduğuna eğer belediye yöneticileri de bu konu ile ilgili böyle cevap, böyle bir mazeret gösteriyorlarsa yüzde yüz haksızlar. Burası benim mahallem olmasa da ne zaman oradan geçsem gece gündüz bu araçlar orada. Mesela bana bu araçlardan lazım olsa ilk gideceğim yer burasıdır.

RAMAZANDA BAŞIMIZA TAŞ YAĞMAZ İNŞALLAH

Yine bize inanan güvenen bir dost okurumuz üşenmemiş fotoğraflarını çekmiş ve altına da şunları yazmış;

“Burası eski stadyumdan Havzan’a geçiş sağlayan üstgeçit. Araçlar geçtikçe aşağıya irili ufaklı taşlar düşmekte.

155 arandığında biz ilgilenmiyoruz diye bilgi vermektedirler.

Ramazan vakti bir aksilik olmaması için sizin aracılığınızla duyurmak istedim.”

………………

Sağ olun var olun. Allah sizden razı olsun. Bizimde korkumuz bu işte. İnşallah başımıza taş yağmaz.

KİRAZ MEVSİMİ FİLMİNİ

KONYA’NIN İSTEMESİ LAZIM İMİŞ

Şahsen en zayıf olduğum alan müzik ve sinemadır.

Tamam müzik konusunda Cenab-ı Allah’ım bizi özürlü yaratmış. Şansımızı ne kadar zorlarsak zorlayalım bir türlü bir şey yapamadık.  Sinema konusunda ben niye böyle oldum? Onu da anlayabilmiş değilim. Oysa aklımın erdiği yıllarda rahmetli büyükbabam bizi ailecek Şahin sinemasına götürür locada film seyrederdik.

Dedik ya böyle yetişen bir çocuk ne oldu da sinema konusunda kazma hale geldi (!)

Neyse Ermenekli dostlarımız, kardeşlerimiz dahası üniversite hocalarımız iki gündür bir şeyler diyorlar. Ama anlamıyorum ki. Çünkü cahilim. Sonra biraz biraz konuya vakıf olmaya başladık.

Bu konuyu yine dostumuz Ramazan Bahar’ın kaleminden şöyle aktaralım;

“Kiraz Mevsimi Filmi" yapımcısı Ramis Tanacı ile yaptığım telefon görüşmesinde, uzun süredir sabırsızlıkla beklediğimiz "Kiraz Mevsimi" filmini Konya'daki sinemalarda seyredemeyeceğimizi, çünkü Konya sinemalarından talep gelmediğini belirtti. Konya bölgesinde çekilen böyle güzel bir filmi, filmin çekildiği bölgeden 60 bin kişinin Konya'da yaşadığını ve talebin gelmemesinin ilginç olduğunu söyledi Sevgili Tanacı. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda. Biz Prof. Dr. Haydar Öztaş hocamla da görüştük ve ilgili sinemaların yöneticileriyle görüşmeyi düşünüyoruz. Farklı fikirler varsa değerlendirelim. Amaç filmin Konya'da da vizyona girmesi.”

 

…………

Oruç ağza bu kadar diyorsanız bence de yeter….

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gözlerinin gördüğünü yüreğinin gördüğüne değişiyorsan eyvallah, yüreğinin gördüğünü gözlerinin gördüğüne değişiyorsan eyvah eyvah…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İftar yaklaşırken ekmek fırınlarında birbirimizin omzunda, birbirimize saldırarak ekmek alırken;  bayatlatıp israf ettiğimiz ekmekleri gözümüzün önüne getirebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.