Sağlık Çalışanlarına Teşekkür…

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi meslekte yirminci yılını tamamlamış olan sağlık çalışanlarını düzenlenen etkinlikte bir araya getirdi.

Hastanenin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Sadık Özmen, Hastane Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz, hastane müdür ve yardımcıları ile birlikte çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Necati Bükecik, sağlık gibi sorumluluk isteyen bir sektörde yirmi yıldır görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etmek için böyle bir program düzenlediklerini vurguladı. Sağlık ile ilgili tüm branşların büyük sorumluluk isteyen bölümler olduğunun altını çizen Bükecik, “Sağlık çalışanları olarak sorumluluklarını bilen ve bu sorumlulukları yerine getiren insanlarız. Bu iş yoğunluğunda görevini en iyi şekilde yerine getiren ve yirmi yıldır çalışan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Sadık Özmen’de yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının her türlü olumsuzluklara karşın görevlerini layıkıyla yerine getiren özverili personeller olduğunu belirtti. Özmen, “Salonda bulunan sağlıkçı arkadaşlarımın gözlerindeki ışığı görünce yirmi yıldır değil de yeni göreve başlayan çalışanların heyecanını görüyorum. Bu da bizleri mutlu ediyor. Bu heyecanın hiç kaybolmamasını arzu ediyorum” dedi.

Özmen’in ardından konuşmasını yapan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar’da çalışan kesim için de riskli bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi. Sağlık camiasının kutsal bir görev icra ettiğini vurgulayan Bayar, “Sendikamızın yapmış olduğu araştırmada yoğun bir iş temposu içerisinde çalışan sağlık çalışanlarımızın yüzde sekseni ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini düşünmektedir” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz’da sağlık çalışanlarının görev yaptıkları yerleri evlerinden daha fazla önemsediklerinin altını çizdi. Kendisinin de sağlık sektöründe 21. yılını dolduran bir sağlık çalışanı olduğunu söyleyen Darılmaz, “21 yıldır hemşire ve diğer sağlık çalışanları ile gece gündüz bir arada olduk. Hemşire deyince, hasta ile 24 saat bir arada olan, sağlık camiasının esas unsuru özveri ile çalışan bir meslek grubu aklıma geliyor” dedi.

Hastanelerde hemşirelik hizmetlerinin üst düzeyde verilmesinin önemine de vurgu yapan Darılmaz, “Hastanelerde hemşirelik hizmeti üst düzeyde olursa hastane olumlu bir izlenim bırakabilir” dedi. İnsana hizmet etmenin dünyanın en kutsal işi olduğunu söyleyen Darılmaz, “Yaptığımız mesleğin değeri ölçülemez. Tüm sağlık çalışanlarının bu değere uygun donanımlara sahip olması gerekmektedir. Sağlık ile şiddet kelimesi de hiçbir zaman yan yana gelmemelidir. Tüm vatandaşlarımızın da bu konuyu anlaması son derece önemlidir” diyerek organizasyonu düzenleyen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici ve idarecilerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından meslekte 20. Yılını tamamlamış olan sağlık çalışanlarına teşekkür belgeleri verildi ve müzik dinletisi sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri