Selçuklu’dan Teleferik Bombası

Emrullah Nergiz

Selçuklu Konya’nın nüfus ve gelişmişlik bakımından en büyük ilçesi.

Yıllardır önemli yatırımlarda hep Selçuklu imzası var. Şehre kazandırılan Selçuklu Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi gibi spesifik projeler hep Selçuklu Belediyesi maharetiyle ortaya çıktı.

O dönemlerde Selçuklu için ter akıtan Başkan Uğur İbrahim Altay bugün tüm Konya için çaba sarf ediyor. Merkez ve merkez dışı ilçelere topyekûn bir çalışma söz konusu. Yatırımlar planlanırken adaletli olmaya elbette dikkat ediliyor.

Selçuklu ilklerin belediyesi olma özelliğini bu dönem de devam ettirecek anlaşılan.

Geçtiğimiz gün Selçuklu Seyir Tepesi’ni basın mensubu arkadaşlar ile gezerken bu intibaa net bir şekilde belirdi kafamızda.

Basında geniş yer buldu. Bazı arkadaşlarım da bu konuda detaylı yorumlar yazdı. Gerçekten, teknik ayrıntıları ile “Daha evvel böyle bir alan vardı ve burnumuzun ucundaydı da, neden bizi daracık Akyokuş’a hapsettiniz?” Sorusunu akıllara getiren bir alan var ortada.

Tabii ben bu soruyu Başkan Ahmet Pekyatırmacı’ya sordum. Geçtiğimiz dönemlerde bu alan Orman Genel Müdürlüğü uhdesinde imiş. Selçuklu Belediyesi’ne geçtikten sonra hemen çalışmalara başlanmış.

Ve gecesi ile gündüzü ile ayrı bir keyif alacağınız bu muhteşem Seyir Tepesi ortaya çıkmış. Mangal konusu çok tartışılmış ve izin verilmemesine karar verilmiş. Zira mangal bu güzelliğin dokusuna zarar verebilir fikri ön plana çıkmış. Ailelerin daha huzurlu olması adına girişte sembolik bir ücret alınacak. Alan 24 saat onlarca kamera ile koruma ve gözetim altında tutulacak.

Sadece Selçuklu da değil, insanlar nasıl bir özlem içerisine girdiyse… Karatay’da Meram’da parklarda iğne atsanız yere düşmüyor. Park yeri bulmak ölüm. Tüm parklara aşırı ilgi var.

Başkan Pekyatırmacı bizzat hafta içi hafta sonu fark etmeden ilçelerindeki bütün parkların tam kapasite doluluğa ulaştığını belirtti.

Seyir tepesi bu anlamda ağrı kesici olacak ama yetmeyecek. Zira şu an 50 bin metrekaresi düzenlenmiş. Daha 1 milyon metrekareden fazla alan var. Muhtemelen yıldan yıla kapasite artırılacak.

Gelelim asıl bombaya…

Boşuna Selçuklu ilklerin belediyesi demedik.

Seyir Tepesi’nin tanıtımının yapıldığı gün bazı meslektaşlarımız erken ayrıldı. Başkan Ahmet Pekyatırmacı’nın ağzından gecenin ilerleyen saatlerinde Sille Yolu üzerindeki otobüs hareket merkezinden başlamak suretiyle Gevale’ye uzanan harika bir teleferik projesinin fizibilite çalışmasının başladığını öğrendik.

Teleferik yıllardır Konya için bir hayal. Daha evvel, Bursa’da Ordu’da ve Alanya’da bu zevki tatmıştık. Şehir turizmi açısından harika bir proje…

Selçuklu ekibi ve Başkan bu işi kafaya koyduysa mutlaka yapar… Haydi bakalım. Allah yollarını açık etsin…

HAYIRLI BAYRAMLAR

Kurban Bayramı sürecine fiilen girmiş bulunuyoruz. Dün 15 Temmuz’u yeniden iliklerimize kadar yaşadık. Rabbim bir daha böyle hainlikler göstermesin. Bu anlamda en değerli gözlemim neredeyse tüm partilerin 15 Temmuz fikri çatısı altında bulunabilmesi. Bu darbeyi birlik içinde kınayabilmesi…

Uzatmayayım. Allah izin verirse bayramdan sonra yeniden bir arada oluruz. Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle birlikte ağız tadıyla bir bayram geçirmeniz dileğiyle. Kurban Bayramınız Mübarek olsun…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.