SİZLERİN DERDİ BİZİM DERDİMİZDİR

Uğur Özteke

Bugün kendimizden tek satır ya da tek cümlelik bir yorum yok. Sadece sizlerden gelen sorun, istek ya da şikâyetler ile köşemizi sizlere ayırdık.

ŞİKÂYETLER 112’YE

Bizi düzenli olarak takip ettiğini bildiğimiz şehir ile sevdalı bir dostumuz iki gün ara ile yaşadığı bir durumu bizle paylaşıyordu.

Buyurun önce okurumuzun arka arkaya yazdığı konuyu kelimesine virgülüne dokunmadan sizlere aktaralım;

Uğur Abiciğim merhaba.

Dün yaşadığım ve fotoğrafladığım olayı sizin de bilginize sunmak istiyorum

Online İşlemler İhbar sekmesinden ihbarda bulunduğum olaya ilişkin yer ve gelişmeler aşağıdaki gibidir.

Yer: Konya-Meram-Yeni Meram Cad (Meram Yeni Yol) ile Sivaslı Ali Kemal Cad. birleşimindeki trafik ışıkları öncesi

42 ABS 455 Plakalı araç en sağ şeritten haksız şekilde ve trafiği de tehlikeye düşürecek şekilde orta şeride geçmiş buna tepki gösteren arkasındaki 42 FU 219 plakalı aracın korna çalması üzerine de 42 ABS 455 plakalı araç yolun ortasında durarak şoför ve diğer kişiler arabadan inmiş ve arkadaki aracın şoförünü taciz etmişler, magandalık yapmışlar, trafiği tehlikeye düşürmüşlerdir. 

Selam ve saygılarımla,

Abdurrahman Özkaynak”

…………….

Bu okurumuz aynı durumu Emniyet’e de fotoğrafı ile aktarmış. Kendisine şöyle bir açıklama yapılmış;

“Günaydın Uğur Bey,

Sizle dün paylaştığım "Trafikte Magandalık" başlıklı yazı hakkında,  EGM Konya Trafik Denetleme Şb. Md. ne de ihbarda bulunduğumu bildirmiştim.

Konu hakkında EGM’den gelen cevabi yazı aşağıdaki gibidir.

“Sayın Abdurrahman Özkaynak

21.10.2019 tarihli e-mail ihbarınız Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’müzce incelenmiştir. Basın ve yayın organlarında vatandaşın yapılan kural ihlallerini görüntüleyerek polise teslim etmesi halinde kural ihlali yapanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı yönünde haberler çıkmış fakat bu konu hakkında herhangi bir kanun, yönetmelik veya genelge yayımlanmamıştır. Bu nedenle vatandaşın yapmış olduğu ihbarlara (fotoğraf veya görüntü olsa dahi) istinaden cezai işlem uygulanmamaktadır.

Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar şube müdürlüğümüzce değerlendirmeye alınarak öncelik sırasına göre trafik ekipleri yönlendirilmekte, tespiti yapılan kural ihlallerine gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Ekiplerce tespiti yapılamayan kural ihlallerine ilişkin ihbarlar da ise herhangi bir cezai işlem uygulanmamaktadır.

Trafik ekipleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan yönetmelik doğrultusunda, trafik denetim ve düzenleme esnasında karşılaşmış oldukları kural ihlallerinin kanunda karşılığı olan idari yaptırım kararlarını uygulamaktadır.

112 Acil Çağrı Merkezine olay saatinde ihbarda bulunup ekip talep ediniz.

Bilgilerinize rica ederim.

KONYA TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ”

……………..

Bu ülkede artık kimi kime şikayet edeceğimiz belli değil. Maalesef gerçek bu. Bununla birlikte "iyinin düşmanı daha iyi" olduğuna göre yılmak yok yola devam. İnşaallah her şey daha güzel olsun.

Saygılarımla,

Abdurrahman Özkaynak

…………..

Biz de Abdurrahman Bey’in sayesinde bir şey öğrenmiş olduk. Bu tür durumlarda hepimizin ilk araması gereken yer 112 imiş. Hem okurumuza hem de Emniyet’e bu son net bilgi için teşekkür ederiz.

İKBAL HANIM’IN NOTUNU

PAYLAŞMAKTA GEÇ KALDIM AMA

Hiçbir okurumuzun hiçbir dostumuzun yasalar çerçevesinde ki isteğini ret etmeyiz edemeyiz. Onları görmemezlikten duymazlıktan gelemeyiz. Huzur bahçeleri konusunu iki kez dile getirmeye çalışmıştım. İki gün rötarlı da olsa İkbal Sena Aktaş Hanım’ın notunu sizlerle paylaşalım;

“Merhabalar Uğur Bey.

Sizin benzeri sorunları gündeme taşıdığınızı arkadaşlarımdan öğrendim. Büyükşehir Belediyesinin Huzur Bahçeleri hakkında bir hususu gündeme taşımanızı istesem yardımcı olabilir misiniz?

Sanırım 2012 yılı idi. Büyükşehir Belediyesinin internet sayfasında gördüğümüz bir ilan üzerine başvuru yaptık ve noter huzurunda yapılan çekilişle adımıza Huzur Bahçelerinde 1 parsel tahsis edildi. O zamandan bu zamana kadar yıllık bedelini ödeyerek Huzur Bahçesi sakini olarak hayatımızı devam ettirmekteyiz.

Huzur Bahçesi Belediyemizin bence en güzel hizmetlerinden biri. Çok paralar harcayıp olmadık şeylere gereksiz paralar harcanacağına isteyen, seven ve üstesin gelebilecek her aileye mümkün olduğu kadar tahsis edilmesi kanaatindeyim.

Neyse o zamandan beri elimizi toprağa değer olduk.  Emek verdik, ilk sene yaptıramadık ama ikinci sene standartlara uygun ahşap bir ev yaptırdık. Taksitini 12 ayda ödedik. Sonraki sene yine taksitle kendi bahçemizin girişine çit yaptırdık. Bir sonraki sene ateş tuğlaları taşıyıp kendi emeklerimizle şömine yaptık. Sonraki sene bahçenin iki tarafına asma ektik gölgesinde oturur çay içeriz diye yine parasını ileriki aylarda ödeyecek şekilde asmalık yaptırdık. Elma, armut, kayısı ve vişne ağaçları dikerek yeşile katkı sağladık.

Aldığımız bir duyuma göre talep yoğunluğu olduğu için Huzur Bahçelerini elimizden alıyorlarmış. Diktiğimiz birçok ağacın meyvesini bile yiyemeden; dikilen asmanın gölgesinde bir kahve içmeden taksitlerle ve emek emek işlediğimiz toprağı neden elimizden alıyorlar ki?

Orası bizim diğer bir evimiz gibi. Bahçeli ev, arsa alacak imkâna sahip insanlar değiliz ki biz. Ne olur siz söyleyin yazın bunları insanların bahçelerini almasınlar. Yıllık ücretini ödeyen bahçesine düzgün bakan kurallara uyan hiç kimseye yapmasınlar bunu. Ekilmeyen parseller var, kurallara uymayan insanlar var belediyenin verdiği standartları yerine getirmeyen insanlar var. O bahçeleri alsınlar madem. Şayet adaletten bahsedeceksek önce bu konuda adaleti sağlamak gerekmez mi? Tüm kurallara uymuş, çaktığımız 1 tane çiviyi bile standartların dışına çıkmadan çakmış, belediyemizin sağladığı bu imkâna hiçbir zaman nankörlük etmemiş insanlar olarak, bahçesine bakmayan, kurallara uymayan insanlarla bir tutulmak mı adalet…

Ve madem çok fazla talep var neden yeni Huzur Bahçesi yapılmıyor. Arsa, mescit, tuvalet ve 5-6 personelden başka hiçbir maliyeti yok. Yeşile katkıyı zaten huzur bahçesi sakinleri yapıyorlar.  Bunu ne olur yazın teşekkür ederim…”

…………..

Bizim görevimiz elçilik olmak. Elçiye de zeval olmaz değil mi?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünya bir garip han, bir hoyrat mekan. İnsan bir garip varlık kabına sığamayan. Hayat bir yudum su bir anlık rüya. Ömür bir kısa yol tekrarı olmayan.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Öğrenciler özellikle de lise öğrencileri belediye otobüslerinde gülüşmelerle, bağrışmalarla, şakalaşmalarla diğer yolcuları çıldırtmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.