TATİL GELDİ ÖĞRENCİLER SEVİNDİ...

Ümit Altunbaş

Değerli okurlarım Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Uzun ve yorucu bir eğitim öğretim yılının ardından tüm öğrenciler yaz tatiline kavuşmanın mutluluğunu yaşadı ve karnelerini aldı. Kimi karnelerde güller açtı kimi karnelerde güller açamadı.

Karne stresi her öğrencinin eğitim öğretim hayatında yaşadığı en doğal problemlerden bir tanesidir! Öğrenciler karnelerinde zayıf olmasından korkmaz yâda endişe duymaz çünkü bir daha ki eğitim öğretim döneminde notlarını düzelteceğine inanır bir nebze olsun korkudan ve stresten uzak kalır ama gel gelelim, karnelerinde zayıf olmasından dolayı ailesinin vereceği tepkiden korkar ya da endişe duyar.

Oysaki karnelerde zayıf notların olması her zaman başarısız olacakmış düşüncesini taşımaz. Bu yıl belki başarısız olur ama elbette gelecek yıl başarmanın yolunu mutlaka arar bulur. Tabi ki bu hususta en önemli görev ailelerin olur. Karnelerinde zayıf notları olan evlatlarının en büyük destekçisi mutlaka ve mutlaka anne ve babası olmuş olur...

Anneler ve babalar karnesinde zayıf notları olan evlatlarına sağduyulu davranmalı karnelerinde zayıf notları olmasının öyle büyük bir sorun olmadığını evlatlarına yansıtmalı,   karnenin sonucu her ne olursa olsun anne ve baba olarak evlatlarına sevgilerini dile getirmeli, anlatmalı. Evlatlarını karnelerinde olan zayıf notlarını mutlaka bir gün düzelteceğine inandırmalı.

Şimdi anne ve baba olmak ne kadar zor evlatlarımızı üzmemek ve kırmamak için ne zorluklara göğüs geriyoruz dediğinizi duyar gibiyim. Hani hep diyorlar ya  “Evlat Deniz Suyu Gibidir! Ne İçilir Ne Vazgeçilir” diye. İşte bu güzel sözden ötürüdür ki evlatlarının sevgisi onların mutluluğu ve iyiliği aileler için hatta anne ve babalar için kaçınılmaz kurallardandır!

Varsın karnelerinde notları nasıl olursa olsun! Evlatlarınıza olan sevginiz ve şefkatiniz baki olsun!

Unutmadan bir konuya daha değinip satırlarıma son vereceğim inşallah. Hepimizin bildiği gibi 15-16 Haziran tarihleri arasında eğitim ve öğretim hayatına üniversitede devam etmek isteyen tüm öğrenciler (YKS) yani Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına katıldı ve ter döktü hayalini kurduğu üniversiteyi kazanmak için sabahın erken saatlerinde sınava katılacağı eğitim öğretim kurumuna ulaşmak için yollara döküldü.  Yüce Rabbim tüm öğrencilere akıttıkları her alın terinin başarıya dönüşmesini nasip etsin inşallah. 

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum. Emek veren yorulan tüm öğrencilere iyi tatiller diliyorum.

Ayrıca hayalini kurdukları üniversiteyi kazanmak için YKS’de ter döken tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Akıttıkları her alın terinin başarıya dönüşmesini temenni ediyorum.

Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle. Allah’a emanet olun...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.