Tüm Permütasyon, Kombinasyon, Binom ve Olasılık hesaplarımız bu yazıda…

İlker Kırnaz

G.Saray maçı sonrasındaki köşe yazımda “Evet sevgili Konyalılar, şimdi ayağa kalkma zamanı. Üstümüze serilen ölü toprağını atmanın vaktidir artık. Herkes içinde biriktirdiği ama öfke, ama hırs ya da o duygu her neyse işte, bu saatten sonra 9 haftalığına o hislerini rafa kaldırması gerekiyor. Biz birbirimizle uğraştığımız zaman içimizdeki İrlandalıların işleri çok daha kolay oluyor çünkü. Şimdi herkes ayağa kalkacak, savaşacak ve bu hastayı el birliğiyle ayağa kaldıracak. Tek umudumuz o, bu ya da şu değil, bizim tek umudumuz aslında kendi içimizde saklı” demiştim. Evet o hastanın kalp ritimleri yavaş yavaş normale dönmeye başladı, vücuttaki enfeksiyon da atılıyor artık. Doktorunun planladığı tedavi sürecine uyduğu takdirde, Allah’ın da izniyle birkaç haftaya ayağa kalkacak inşallah.

Deplasmanda oynanan Antalyaspor karşılaşmasında da oyunu rakip sahada oynamak ve top hakimiyetini rakibe kaptırmak istemeyen bir Konyaspor gördük sahada. 3 maçta alınan 7 puan ve gol yemeden bu mücadeleye devam etmek, futbolcu kardeşlerimizin de özgüvenini arttırmış doğal olarak. Bu zorlu deplasmanda da 1 puanı gol yemeden alarak yürüyüşüne devam etti Konyaspor’umuz. Bundan sonraki dönemde yine kendi sahasında kazanmak zorunda olan deplasmanda da kaybetmemeyi planlayan Konyaspor’u izlemeye devam edeceğiz. Sadece Karabük deplasmanında rakibin durumu nedeniyle kazanmamız gerekli. Özetle, son haftaki maçı hesaba katmadan oynayacağımız 4 maçta 9-10 puan bandında almamız gerekiyor. Çok ekstra sonuçlar olmaz ise eğer 38+ iyi ikili averaj ya da 39 bizi bu girdaptan çıkaracaktır.

Buraya kadar kendi takımımızın profilini çizdik. Ancak Konyalı futbolseverlerin şu ara desteklediği o kadar çok takım var ki. Ne yazık ki el alemden de medet ummak durumundayız bu yarış içinde. Kısa kısa diğer takımların fikstürlerine değinecek olursak;

ANTALYASPOR: Bu hafta Konyasporumuzla oynadığı karşılaşmada yenilmeyerek büyük bir aşama kaydetti. Fikstürü zor gibi gözükse de son hafta kankasıyla oynama gibi bir avantajı var. Ona ilave olarak şampiyonluk yarışının son 2 hafta şekillenmiş olma ihtimali de kendi sahasında oynayacağı Başakşehir mücadelesinde ibreyi Antalyaspor’a çevirebilir.

AKHİSARSPOR: 34 puanı bulunan Akhisarspor bu girdaptaki en avantajlı takım durumunda. Kendi sahasında 3 maçı bulunan Akhisar, nispeten iddiasız Malatya ve Kayseri deplasmanlarına çıkacak. Kendi sahasında G.Saray ile oynayacak belki ama G.Saray’ın deplasman grafiği maçı ortaya getiriyor. Büyük bir hata yapmazlarsa bu sene yırttılar diyebiliriz Akhisar için.

BURSASPOR: 33 puanla 13. sırada bulunan Bursaspor, ikinci yarı topladığı 8 puanla Karabükspor’dan sonra en az puan toplayan takım konumunda. Geçen sene de buna benzer bir grafik çizen ama son hafta akıllarda soru işareti bırakan bir maç neticesinde ligde kalan Bursaspor’un, bu sene işi biraz daha zor. Bu hafta Karabükspor ile deplasmanda oynayacak olan Bursa temsilcisi, eğer bir puan kaybı yaşarsa, taraftar baskısını olumsuz anlamda iliklerine kadar yaşayarak bizim maça çıkacak. Sonrasında da bir Fenerbahçe deplasmanı var. Kendi sahasında Trabzonspor’u ağırlayacak olan Bursaspor (Bu maçta geçen seneki maçın sonucuna bağlı olarak gelişecek psikolojik faktörler çok etkili olacaktır) ligi diğer düşme adayı Gençlerbirliği deplasmanında tamamlayacak.

ALANYASPOR: 32 puanlı Alanyaspor’un oyun kalitesi anlamında etkili bir takım olması, bu takımların bir adım önünde olmasını sağlıyor. Bu hafta G.Saray ile kendi sahasında oynayacağı maçta puan alamaz ve Kayseri ve Sivas deplasmanlarında mağlup olurlarsa işleri zorlaşır. Ama yukarıda Antalyaspor için söylediğim son hafta avantajı Alanyaspor için de geçerli. İhtiyacı olmayan takım ihtiyacı olanı destekleyebilir bu karşılaşmada

 

GENÇLERBİRLİĞİ: Son 7 maçta 1 galibiyet alan, onu da şampiyonluk adayı G.Saray’a karşı elde eden G.Birliği’nin bu hafta oynayacağı Osmanlıspor maçı, bu takımın da kader maçlarından birisi. Sivas ve Kasımpaşa deplasmalarına çıkacak olan Ankara ekibi, kendi sahasında yine bir başka aday Antalyaspor ve son hafta Bursaspor ile oynayacak. Kendi sahasında oynayacağı Antalyaspor karşılaşmasından önce Antalya ekibinin Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarına çıkacak olması ve bu 2 maçta 0 ya da 1 puan alması, bu maçı da final haline getirecektir.

OSMANLISPOR: Pazartesi günü 2-0 mağlup durumdan gelerek Trabzonspor’dan aldığı 1 puana üzülen kardeşlerimin aksine ben bu puana sevindiğimi söyleyebilirim. Çünkü ciddi bir fikstür dezavantajı olan Osmanlıspor takımının aldığı bu 1’er puanlarla yarışta olması, oynayacağı Gençlerbirliği ve Alanyaspor karşılaşmalarına final gözüyle bakmalarını sağlayacak. Bunun yanında Trabzonspor’un kaybettiği 2 puan da, yine ilerleyen haftalarda düşme adaylarıyla oynayacağı maçlara UEFA hedefi nedeniyle daha yüksek bir motivasyonla çıkmasını sağlayacak.

Bu takımların yanında şampiyonluk yarışındaki takımlar da bizleri çok ilgilendiriyor. O taraftaki yarışın 4 takım arasında devam etmesi ve bizim rakiplerimizin iddialı takımlara karşı oynayacak olmaları şuan avantajımıza gibi görünürken, bu tür şampiyonluk hedefi olan takımların son haftalarda yarıştan kopması durumunda ciddi bir motivasyon kaybı yaşadığı da aşikar. Bu zor maçlarda rakiplerimizin puan kaybını hesaplarken, ekstra bir 3 puan almalarına neden olabilir bu durum. O nedenle bu hesaplamalara hafta hafta bakmak çok daha gerçekçi olacaktır.

Evet dikkat ettiyseniz yazının ilk bölümü dışında tamamen Konyaspor’umuzun dışında gelişecek olaylardan bahsettim. Evet biz kazanmak durumundayız ama rakiplerimiz hatta rakiplerimizin rakipleri de bu yarışın içinde bize çok fazla noktada temas ediyorlar. Birçok ihtimal var halen ve bu ihtimaller içinde bizim lehimize gelişecek senaryoyu görmek en büyük dileğimiz. Kasımpaşa maçında tribünlerin tamamına yakınının dolacağını düşünüyorum. Biz taraftar olarak bu süreçte görevimizi hep yaptık, bu hafta da dahil olmak üzere yapmaya devam edeceğiz.

Hep bahsettiğim o tünelin sonundaki ışığı görmeyi kim daha çok isterse, o şehir bu yarışta bir adım öne çıkacak. Bizler bu başarıyı istiyoruz, bunun için kanımızın, terimizin son damlasına kadar savaşmaya devam edeceğiz ve Allah’ın da izniyle kazanacağız. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.