Uluırmak Konut Yapı Kooperatifi Başvuruları Başladı

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye öncülüğünde hayata geçirilen Uluırmak Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nin tanıtımı ve kamuoyunun bilgilendirmesi amacıyla Bacıyan- Meram 2’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

Vatandaş Az Peşinat Ve Uygun Taksitlerle Ev Sahibi Olacak

Basın toplantısında konuşan Başkan Toru, “Şehirleri önemli kılan doğal yapısı, kültürel yapısı, şehirleşme hızı, geçmişle olan bağlantısı ve geleceğe akışıdır. Bu anlamda Meram ilçemiz coğrafi şartları açısından toplumsal kültürel yapısı açısından belediyecilik hizmetleri anlamında biraz daha zor bir ilçemiz” dedi. Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Meram Belediyesinin kurulduğu tarihten bugüne kadar 25 yıllık süreç boyunca imar problemleri kronikleşerek ve büyüyerek gelmişti. Hamdolsun göreve geldiğimiz bugüne kadar imar ve mülkiyet problemlerinin çözümü noktasında çok büyük adımlar attık. Özverili, yoğun bir çalışmayla 59 mahalledeki önümüzdeki 50-60 yıl boyu sürecek yapılaşma ve şehirleşme hamlelerinin öncüsü olduk ve imar planlamalarını tamamladık. Bunlar yeterli değil dedik ve eş zamanlı olarak da Meram’ın en kıymetli yerleri diyebileceğimiz merkezi konumdaki 5 farklı bölgede de kentsel dönüşüm alanı ilan ettik. Bunlardan ilkini 3 ay önce Küçük Aymanas mahallesinde 448 konutluk projemizi faaliyete geçirdik şuanda konutlarımız hızla yükseliyor. Dün de Aksinne mahallesinde yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm projesi olan 846 konutluk projenin temel atma törenini gerçekleştirdik. Bugün de vatandaşın yoğun isteği üzerine belediye öncülüğünde, kamu güvencesiyle vatandaşımızın az peşinat ve uygun taksitlerle ev sahibi olma noktasında 3 bin konutluk projeyi faaliyete geçirmiş durumdayız.”

Başvurular 30 Kasıma Kadar Devam Edecek

Toru, “Bin 646 dairelik Uluırmak evleri projemizin bugün basın toplantısını yapıyoruz. Başvuruları yoğun katılımdan dolayı sabah erkenden başlattık. Bu belediyemize olan güveni gösteriyor. 166 buçuk metrekarelik 3+1 daireler, 35 bin TL peşinatla 2 bin 800 TL aidatla başvurularımızı alıyoruz. Bin 650 araçlık kapalı otoparkımız, bin 320 araçlık açık otoparkımız, yeşil alan, oyun alanı ve sportif alanlarıyla bir yaşam sitesi planladık. Proje 5 bin metrekarelik bir ticari alan ve 32 bin metrekarelik de yeşil alan olarak düzenlendi. Konutlarımızı planlarken de kadınlarımızın daha rahat kullanması anlamında projelerde hassasiyetle durduk. Gelenekselden uzaklaşmadan modern bir yapı planladık. Başvurular 30 Kasıma kadar devam edecek ve başvurular tamamlanır tamamlanmaz aralık ayında ihalemizi yaparak halkımıza arz edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Ebrar Küçükakın

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KONYA Haberleri