Seni seviyoruz ya Muhammed

Memur Sendikaları Konfederasyonu(Memur-Sen) 81 ilde eş zamanlı olarak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Memur-Sen Konya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer'in yanı sıra diğer sendika yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Konya İl Temsilciliği, Hz. Muhammed (S.A.V)'e ilişkin sözde karikatürlere Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un fikir özgürlüğü adına sahip çıkmasına ve Müslümanları aşağılamasına tepki göstermek için sendika binasında 81 il ile eş zamanlı olarak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Başkan Nazif Karlıer şunları söyledi, “sömürgenin merkezlerinden olan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, son birkaç zamandır cinnete esir politikalarına bir yenisini daha ekleyerek, insanlığa rahmet olarak gönderilen, hatem-ül enbiya Hz. Muhammed Mustafa’ya ilişkin sözde karikatürlere fikir özgürlüğü adına sahip çıkması ve Müslümanları aşağılamasını tel’in etmek için burada toplandık.

“Macron Aslında Bir Görüntü”

Avrupa’da birçok ülkede bir hali yaşanıyor diyen Karlıer, “Macron aslında bir görüntü. Yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslamofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir. Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör şiddet içeren konuşmalar ve nihayet Macron’un, ifade hürriyeti arkasına sığınarak, İslam’a ve Peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Nazif Karlıer insanlığın inançlarını hedef almanın özgürlük değil küstahlık olduğunu belirterek, “Macron’un sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak, teröre ve kine ortak olmaktadır. İfadelerini kullandı.

“Macron İslam’dan Korkuyor!”

Son birkaç aydır, ısrarla İslam ve Müslümanlar güç devşirmeye çalışan, deyim yerindeyse aklını yitirmiş küresel emperyalist odaklara yardakçılık yapan Macron’un korku çemberi sımsıkı sarmış durumda olduğunu ifade eden Nazif Karlıer şunları söyledi, “bütün insan hakları aktivisti örgütlerden, kişilerden, emek hareketlerine yön veren kuruluşlardan, kişilerden beklentimiz ve çağrımız şudur: Renkleri, fikirleri ve inançları; hakaret etme, küçük görme, şiddeti çağırma aracı yapan, kendi kirli oyunları için saklama tezgâhları oluşturan, siyasi kimlikleri, ideolojik örgütlere ve emperyalist devletlere birlikte cevap vermeli, onlara yenilgiyi birlikte tattırmalıyız.”

Daha sonra Başkan Nazif Karlıer açıklamalarına şu şekilde devam etti, “bütün dünya duysun ki; bizim için Hz. İsa da, Hz. Musa da, hülasa, Hz. Âdem’den Hatemül enbiya Hz. Muhammed’e bütün peygamberler kutsaldır, haktır, sataşmadan dahi muaftır. Çünkü onlar, insana onuru ikram, insanlığa felahı imkân haline getirmek için yaşadılar, yaşattılar ve hakikati, doğruyu yaydılar.” diye konuştu.

Aslında yaşanan bir yok oluş cinnetidir ifadelerini kullanan Karlıer, “Ve görünen o ki, Macron mazlumların kanı ile semirmiş emperyalist coğrafyanın, en zayıf ülkesinin lideri olması bakımından beyhude terör çığlıkları atmaktadır. Zira virüs Fransa’yı esir almıştır. Yıkılan ve yok olan sömürü ve onuru var eden düzendir. İcra ve inşa edecek olansa inanan özgür insanın iradesi ve adil dünya düzeni mücadelesidir. Ve beklenen şudur ki, sefer insana mahsus ve zafer imana dairdir. Uyanan bu dünyayı selamlarken, gönlümüzce rahmet peygamberine salavat getiriyor ve bütün benliğimizle, bütün güzel sözlerin insicamıyla sesleniyoruz: Ya Muhammed seni seviyoruz! 

BU GECE MEVLİD KANDİLİ

FRANSA BAŞTA OLMAK ÜZERE BATIDA İSLAM DÜŞMANLIĞININ İYİCE HORTLADIĞI BUGÜNLERDE MEVLİD KANDİLİ İSLAM ALEMİ İÇİN ON’U ANLAMA YOLUNDA DAHA BİR ANLAMLI OLACAK

İslam ümmetinin son peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyayı teşriflerinin 1449. yılı, bu gece Mevlid Kandili ile idrak edecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, TRT tarafından Mevlid Kandili dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Lefkoşa Hala Sultan Camisi'nde yarın saat 19.30'da yapılacak özel yayında dua edecek. Konya’da da Kapu Camii'nde Mevlit programı düzenlenecek. Peygamberimizin Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

AŞAĞILIK SALDIRILAR SONRASI DAHA BİR ANLAMLI

Fransa başta olmak üzere Batıda İslam düşmanlığının iyice hortladığı bugünlerde idrak edilecek Mevlid Kandili İslam alemi için daha bir anlamlı olacak. Özellikle Fransa’da sözde karikatür ile Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e yapılan alçak ve aşağılık saldırı sonrası Müslümanlar ellerini, İslam’ı ve rahmet peygamberini hedef alan alçak ve aşağılık saldırıların son bulması için semaya kaldıracak. Yüce Yaradan’dan İslam’ı ve onun peygamberini hedef alan ellerin zelil kılınması, Müslümanların gaflet uykusundan uyanması için dua edilecek. Allah’tan (CC) yardım, af ve mağfiret dilenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri