Yeni dönem

Ahmet Çapanoğlu

Bakanlar Kurulu’nun 2010 yılında almış olduğu kararla, Selçuk Üniversitesi bölünerek, Konya’da ikinci bir devlet Üniversitenin daha ortaya çıkmasına yol açmıştı. Kimileri için Üniversitenin bölünmesi küçülme gibi görülse de, kimilerine göre de, Anadolu Üniversitesinden sonra, ikinci öğrenci popülâsyonuna sahip olduğu, hantal bir yapıya büründüğü söylenerek olumlu karşılanmıştı.
Bölünmeden dolayı, 14.7.2010 tarih ve 6005 sayılı kanun ile "Konya Üniversitesi" adı ile kurulmuş, Kurucu Rektör olarak Prof. Dr. Muzaffer Şeker atanmıştı. Daha sonra Üniversitenin ismi değiştirilerek eski Başbakan ve Konya Milletvekili Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adı verilmiş, belli kesimlerin karşı çıkmasına karşın, halk tarafından da benimsenmişti.
Birçok fakültesinde, önceden olduğu gibi çalışmaları sekteye uğramamış, her branşta başarılı çalışmaları devam etmişti.
Bilhassa Üniversitenin vitrini olan Meram Tıp Fakültesi, önceki dönemde olduğu gibi Konya Hastanelerinin lokomotifi olmuş, Büyükşehirlerde ki hastanelerde bulunan cihazlar, ihtiyaç dâhilin de alınarak, israfa yer verilmemişti. Meram Tıp Fakültesin de, özellikle Göz Kliniğinde gerçekleştirilen ameliyatların, Büyükşehirlerde 20.000 lira gibi hastane giderleri olmasına rağmen, hastalara hiçbir bedel ödetilmeden sağlıklarına kavuşturulduğu görülmekte, son iki yıl içerisinde, en az 100 hastaya uygulanan kornea nakliyle de, görmesini kaybeden insanlara umut ışığı olmuşlar.
Bu başarılı çalışmalara imza atan Necmettin Erbakan Üniversitesinde, Perşembe günü Rektörlük seçimi yapıldı. Hatasıyla sevabıyla geçen dört yılın sonun da, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, kimileri tarafından atanmış Rektör olarak görülmüş, kimilerince başarısız olarak tabir edilmiş olsa da, yapılan seçim de hizmetlerinden dolayı olacak ki, kimse kendisine rakip olmamıştır. Tabi ki kimsenin rakip çıkmaması, yarışa heyecan katmamış, bu rakipsizlik, Rektörlüğün gücü olarak görülse de, bu biraz da başarının vermiş olduğu özgüvene karşı çıkılmaması olarak da algılanabilir. 
Ne kadar heyecansız geçti desek de, seçimde katılımın en üst düzeyde olması, seçime iştirak eden 708 delegenin 595’ ini Muzaffer hocanın alması, bu teveccühün göstergesidir.
Artık, bir zamanlar atanmış Rektör olarak görülen Muzaffer Hoca, (ne kadar rakipsiz olup heyecansız geçen bir seçim süreci olsa da) rakipsizliğiyle de rüştünü ispat ederek, kendisini atanmış olarak tasvir eden kişilere, bu zaferiyle gerekli cevabı vermiş olacak gibi görünüyor. 
Bir önce ki dönem de, yapılan ufak tefek hatalardan ders çıkartılarak, bu rakipsiz başarısı biraz daha özgüven getirecek, çalışma arkadaşlarını, sıkıntı çekmemek için işin ehillerinden seçerek, ikinci döneminde Üniversiteyi daha yukarılara taşıyacak çalışma gücünü bulmasını temenni ediyoruz.
Birinci aşamasında seçimi kazanıp, ikinci aşaması olan YÖK’ten birinci sırada çıkıp, üçüncü aşamasında da Cumhurbaşkanı tarafından ataması yapılacak olan üç kademeli bir değerlendirmeden sonra, tekrar görevini bir 4 yıl daha sürdürecek olan Prof Dr. Muzaffer Şeker hocaya, başarılar diler, Konya’mıza ve Necmettin Erbakan Üniversitesine hayırlı olmasını dilerim. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.